Πολιτικό Σαλόνι: "Ο Πρύτανης, η Χριστιάνα, η ξανθιά και οι Συριζαίοι.."!



Γράφει ο «παραπολιτικός» (Ομάδα συντακτών του LesvosPost)

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (1) «Φουλ επίθεση» σάλπισε ο ίδιος αλλά και το επιτελείο του πρύτανη. Ο ίδιος με απανωτές πλέον διήμερες περιοδείες στα νησιά, παρουσία σε βασιλόπιτες, χοροεσπερίδες και σε ότι άλλη κοινωνική εκδήλωση προκύψει. Κι όλα αυτά γαρνιρισμένα με δεκάδες συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δεν αφήνει μέσο για μέσον να μιλάει για την υποψηφιότητα εξηγώντας τους στόχους του αλλά και τις φιλοδοξίες του  για μια διαφορετική  Περιφέρεια Β. Αιγαίου. Μια περιφέρεια που όπως λέει χαρακτηριστικά «θα αξιοποιήσει όλα τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα».  Ο Κώστας Μουτζούρης  έχει… κτίσει καλές σχέσεις με πολλά μέσα ενημέρωσης τα οποία θα αρχίσουν σιγά να αποδίδουν… Και μπορεί το ίντερνετ να έχει γιγαντωθεί παίζοντας βασικό ρόλο πλέον στην ενημέρωση, αλλά και τα παραδοσιακά μέσα, εφημερίδες, τηλεόραση, ασκούν τη δική τους γοητεία και επιρροή στις μικρές τοπικές κοινωνίες. Όταν μάλιστα σε παίρνει συνέντευξη και μια εντυπωσιακή ξανθιά δημοσιογράφος, ποιος τη χάρη σου! Η συνέντευξη στον Χιακό Λόγο όπου ξεχωρίζει ο εντυπωσιακός κόκκινος καναπές….
  

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ (2) Αλλά και οι φίλοι του δεν μένουν άπραγοι και κάνουν συνεχείς διαδικτυακές επιθέσεις αγάπης και μίσους! Ιδού τι ανάρτησε φίλος του στο facebook:  “Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Μουτζούρης είναι παρόν στα δρώμενα ,ιδιαίτερα στη Λέσβο .Όλοι ξέρουν ότι είναι παρόν , πληρώνει και ενισχύει με τη συνδρομή του τη ΝΟΔΕ, εν αντιθέσει με τη σημερινή που τη θεωρεί εχθρό της, και βέβαια είχε κλείσει τις πόρτες της όλη την πενταετία στα στελέχη μας, αλλά εν λευκώ ανοιχτές στον Πάλλη και τους γύρω από αυτών”. Εμ και συ Χριστιάνα ας πλήρωνες τη συνδρομή σου στο κόμμα….. Εχω κι άλλα σχόλια δεν τα δημοσιεύω για να μην θεωρηθούμε και .. φερέφωνα του πρύτανη!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ. Ξέρει ότι έχει δημιουργήσει εστίες γκρίνιας. Και τρέχει  μία μία να τις κλείσει. Ήδη η μία στην Λήμνο, φαίνεται να  έχει κλείσει όπου εκεί συναντήθηκε και κουβέντιασε με τους πράσινους Αδαμίδη και Γιαρμαδούρο. Οι όποιες παρεξηγήσεις είχαν δημιουργηθεί με το μοίρασμα της καρέκλας του Έπαρχου το 2014, δείχνουν να έχουν ξεχασθεί και μαζί πάλι να στελεχώνουν τον συνδυασμό. Βέβαια παραμένουν κάποιες πληγές με γαλάζιους παράγοντες αλλά το μοτίβο της Περιφερειάρχη είναι ένα: «Θα τους μαντρώσω». Βέβαια αυτό ειναι δύσκολο με τόσες πληγές που έχουν δημιουργηθεί. Όμως θεωρεί ότι με το χρίσμα του Κυριάκου και με τον αέρα της εξουσίας,  θ΄ απαλύνει τα όποια μικρά ή και μεγάλα,  προσωπικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Μένει ν΄ απαντηθεί εάν θα τα καταφέρει. Πάντως η μεγάλη μάχη θα ξεκινήσει με την ανακοίνωση των ονομάτων που θα στελεχώνουν τους δύο συνδυασμούς όπου τότε θα εκπλαγούν ακόμα και οι ίδιοι με κάποιες επιλογές επωνύμων στελεχών….

ΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΔΕ Αναποδιά κι αυτή. Μια ημερίδα ηπαν να πραγματοποιήσει η ΝΟΔΕ Λέσβου και της ήρθαν ανάποδα. Διότι ναι μεν πολύ ενδιαφέρον το θέμα «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Ανάπτυξη». Δυνατό το «τιμ» με πρώην υπουργούς και βουλευτές Αθανασίου, Βρούτσης, Βαρβιτσιώτης , Μηταράκης, Κόνσολας αλλά υπάρχει φόβος να μην πραγματοποιηθεί! Ποιος θα φταίει;  Ο …Κυριάκος Μητσοτάκης που σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση μομφής. Διότι εάν κατατεθεί η πρόταση μομφής όλα θα είναι οριακά και θα εξαρτώνται από τους χρόνους κατάθεσης. Διότι ως γνωστόν, η πρόταση μομφής συζητεί για τρεις μέρες. Έτσι ιδού το πρόβλημα. Θα κατατεθεί αύριο Πέμπτη που θα είναι οριακά; Προλαβαίνουν  στο τσακ!  Εάν πάλι  κατατεθεί Παρασκευή, δύσκολα θα προλάβουν οι βουλευτές της Ν.Δ. να δώσουν το παρών. Και εάν πάλι ολοκληρωθεί θα συνεχισθεί αμέσως η ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης της συμφωνίας των Σκοπίων; Οπότε άστα να πάνε! Εκεί στην ΝΟΔΕ και Αθανασίου κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα…

ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Εξανέστη διότι είπε καλά λόγια ο Δήμαρχος Λέσβου στον Πάλλη. Γιατί τι περίμενε; Αφού δεν τον ηθελε η ΝΟΔΕ επελεξε ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τι να κάνει ο άνθρωπος. Πήρε τα ιμάτια του και βρήκε αποκούμπι στον Πάλλη! Αλλά τόσα χρόνια εσείς της αντιπολίτευσης τον αφήνατε ν΄ αλωνίζει και τον κάνατε μάγκα. Αφωνία είχατε πάθει όλοι σας! Ας  είχε καμιά αντιπολίτευση Πατερέλλη, Χατζηκομνηνό, Βατό να σου έλεγα εγώ. Και καλά με την αφωνία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Εσείς με τον δικό σας υποψήφιο τι κάνετε; Στηρίζετε ή όχι τον Στρατή Κύτελη; Και πόσο; Δείξτε τώρα τη … μαγκιά σας στον στίβο της αυτοδιοίκησης. Το 2014 σας έφαγε λάχανο. Τότε βέβαια μπορεί να  υπήρχαν δικαιολογίες, διαρροές πολιτικών προσώπων  αλλά και στελέχωση του συνδυασμού του με γνωστούς νεοδημοκράτες. Τώρα; Τώρα δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες εάν χαθεί ο Δήμος. Γι αυτό αφήστε το Γαληνό και τρέξτε το δικό σας υποψήφιο, το δικό σας συνδυασμό….

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πριν δυο χρόνια η Νομαρχιακή του πραγματοποιήθηκε στην Μυτιλήνη. Φέτος στην Καλλονή όπου όχι μόνο δεν είχε ανακοινωθεί αλλά δεν δημοσίευσαν έστω και μια,  δυο φώτο όπως έκαναν το 2017. Και η φωτογραφία δίπλα είναι από την Συνδιάσκεψη του 2017 στο «Ηλιοτρόπιο». Όχι ότι θ΄ αλλάξει κάτι αλλά για το καλό… Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ … συμπίπτουν και ανακοινώνουν εκλεγέντες χωρίς ψήφους. Τους βάζουν μόνο κατά αλφαβητική σειρά! Τόσο δημοκρατικά…Εν πάση περιπτώσει τα ίδια πάνω κάτω πρόσωπα και στην φετινή Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε όμως και δύο νέα πρόσωπα. Αυτό του Διοικητή του Κέντρου Υποδοχής της Μόριας Γιάννη Μπαλμπακάκη και της συμβολαιογράφου  Τζούλιας Ρασβίτσου η οποία αρθρογραφεί ενώ πρόσφατα εξέδωσε κι ένα βιβλίο.  Επίσης νέα πρόσωπα Τσακμάκη Λαμπρινή και Πιαντές Παναγιώτης. Σιδεροκέφαλοι όλοι τους σε μια δύσκολη χρονιά για το κόμμα που θα πρέπει να διαχειριστεί και το ενδεχόμενο της ήττας…. Επίσης παρατηρήσαμε ότι στην  Ν.Ε. δεν εξελέγησαν ο Μπάμπης Αράπης, Βουρέλλης Δημήτρης και Σφούνης Παναγιώτης
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΟΥΛΕΛΗΣ Ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ (όσο αυτό υπάρχει…) είχε τη γιορτή του και την γιόρτασε μια εντυπωσιακή τούρτα την οποία και σας την προσφέρω φωτογραφικά και μόνο. Για κομμάτια και ότι άλλο προσφέρεται στον εορταζόμενο







ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Μέρες Σκοπίων, Μακεδονικού και ότι άλλο προκύψει και ο γνωστός για την σύνταξη σατιρικών ποιημάτων μας προσφέρει ένα το οποίο και σας το δημοσιεύουμε! Εμείς ραντεβού κατόπιν…. Μομφής!

                                    Νασιονάλιτι…

Νασιοναλιτίστες , Νασιοναλιτίστριες,
Ιθαγενείς  , Ιθαγενίδες,
Ακροδεξίστες , Ακροδεξίστριες,
Αλλογενείς  , Αλλογενίδες!
Αγαλλιάσθε , χαίρετε,
ήγγικεν γαρ τού χρόνου
το πλήρωμα ως λέγεται
τού τέλους μέγα πόνου.
                      *  *  ** 
Νασιονάλιτι…  νασιονάλιτι
σόου μετά μανίας
εν τη Βουλή ριάλιτι
περί ιθαγενείας
και περί εθνικότητος
ως και ομογενείας
και δη υπηκοότητος
και πάσης συγγενείας.
Νασιονάλιτι  λοιπόν
πρόβλημα πάντα σοβαρόν
ανθρώπου μα και ζώου,
που λύεται αναφανδόν
από την γνώση νυν σοφών…
εις της Βουλής το σόου!
Ήδη και ως συνάγεται
και αποδεκτόν ευρέως
εις τρία συνοψίζεται…
όρχεις, αιδοίον, πέος.
Προκύπτει όμως εύλογον
ερώτημα ουσίας
εάν υπήρξεν έντονον
σύμπλεγμα συνουσίας
αλλά και έρως δε σφοδρός
Ελλήνων και Σκοπίων
τουτέστιν όρχεων χορός
πεών τε  και αιδοίων.
Εκ των εργαστηριακών
ελέγχων γονιδίων
και άλλων εθνολογικών


γενετικών στοιχείων,
προκύπτει πρόσμιξη σαφώς
Ελλήνων και Σκοπίων
και ως εκ τούτου ο χορός
πεών τε και αιδοίων.
Όθεν και ως εκφαίνεται
εκ της Βουλής ψηφίσματος
το αίτιον τεκμαίρεται
και είναι τού…πηδήματος!
Εμπρός λοιπόν εις τον χορόν
και άλλο μην αγχόμεθα,
εν Πρέσπαις τόπον ιερόν,
πηδάτε και χανόμεθα!...
Ενδυμασίαν φέροντες
σαφώς των… Μακεδόνων,
ήτοι την βράκαν… οι Έλληνες
και οι Σκόπιοι…ευζώνων!!
              *   *   *
Βαγγέλης Χατζημανώλης
                          Μυτιλήνη 23-1-’19