Πολιτικό Σαλόνι: «Κώστα φύγε, κρατάω μαχαίρι»!



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Και γιατί να μην είναι ευχάριστο το κλίμα; Η …. Προϊστάμενη κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, μπαίνει στην κεντρική αίθουσα με μια ακόμα επαναβεβαίωση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και βεβαίως απουσιάζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Και βεβαίως απουσιάζει ομαδικώς η ΝΟΔΕ Λέσβου. Είναι όμως εκεί η ίδια μαζί με τα δυο δυνατά της χαρτιά, τον Θόδωρο Βαλσαμίδη και την Πόπη Πρωτογεράκη-Γόμου. Και τι πειράζει που είναι και ο Σπύρος Γαληνός; Και τι πειράζει που είναι ο Γιάννης Σπιλάνης και η Μαρία Νικολαρά; Και τι πειράζει που έλειπαν Νάσος Γιακαλής και Στρατής Κόρακας; Και τι έγινε που την ίδια ημέρα ο Αντιπεριφερειάρχης Στρατής Κύτελης δια μέσου του facebook διακήρυσσε επίσημα την κάθοδο του ως υποψήφιος Δήμαρχος Λέσβου, Μυτιλήνης ή ότι άλλο προκύψει; Και τι πειράζει που ήταν παρών και ο Μανώλης Αρμενάκας που μουρμούριζε για την διάσπαση του Δήμου με απέξω το Πλωμάρι; Και τι πειράζει που μπήκε καθυστερημένα ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθένης Χατζηγιάννης; Και μόνο που ήλθε δεν είναι είδηση;  Αρκεί που το μαχαίρι το κρατούσε ο Χριστιάνα με το μοντέρνο συνολάκι της έτοιμη για σκληρές μάχες με τον … συναγωνιστή της πρύτανη Κώστα Μουτζούρη. 

Κατά τα άλλα τα ίδια. Και οι επίσημοι φορείς έδωσαν το παρόν και το Επιμελητήριο Λέσβου Λήμνου και ο Δεσπότης χοροστάτησε και οι  λόγοι βγήκαν και η βασιλόπιτα κόπηκε και τα πολιτικά κους κους έδιναν και έπαιρναν. Γενικά ήταν μια όμορφη παρέα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα σε μια ιδιαίτερα κρύα ημέρα. Και ο αγώνας έχει αρχίσει και στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο με έπαθλο ένα μαχαίρι!  

Το μαχαίρι που θα κόψει τη βασιλόπιτα του 2020….








ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΥΤΕΛΗΣ Διαβάσατε την επίσημη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη που θέλει να αντικαταστήσει τον Σπύρο Γαληνό. Δεν είστε όμως οι πρώτοι! Πρώτος την διάβασε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατία Λευτέρης Αυγενάκης που έδωσε άλλωστε το οκ. Θα τα καταφέρει ο γιατρός; Φίλοι του θεωρούν ότι μπορεί να φτάσει στο Α΄ Γύρο μέχρι και 34% έως και 35%.  Εχει και Ν.Δ. κανά 30%, φιλοδοξούν να πάρουν Πασοκτζή, κανά αριστερό θα γεμίσει το σακούλι. Δεύτερο γύρο θεωρούν ότι θα έχουν αντίπαλο  τον Σπύρο Γαληνό που τον βλέπουν να κυμαίνεται γύρω στο 20%. Θεωρούν ότι με συμμαχίες και με βάση το αντι/ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο μέσα στην Λεσβιακή κοινωνία, θα κατακτήσει τον Δήμο. Θα του βγουν οι προβλέψεις; Εμείς σώφρονα ποιώντας,  περιμένουμε υπομονετικά τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους ΟΛΟΥΣ συνδυασμούς και τα οποία αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο. Αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο μέσα από το facebook, είναι ο επίσης γιατρός Γιάννης Ζερδελής. Ένα είναι το σίγουρο. Όχι μόνο δεν θα πλήξουμε αλλά θ΄ απολαύσουμε διαδικτυακά τούτες τις δημοτικές εκλογές!


ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΤΣ! Είναι δυνατόν να αλληλοσυγχαίρονται στην Δημοτική Αρχή για το θέαμα της πλατείας της Πλατείας Κυπριωτών με τα κακόγουστα κολωνάκια; Είναι δυνατόν από τη μια να θέλουν να ομορφύνουν την Μυτιλήνη και από την άλλη να την βιάζουν με τέτοιο τρόπο; Και για ποιο λόγο; Για να μην την παραβιάζουν τ΄ αυτοκίνητα! Εάν αυτό θεωρηθεί ως λογική θα έπρεπε όλη η πόλη να γεμίσει με φανταχτερά κόκκινα πλαστικά κολωνάκια!  Ο Πάνος Πίτσιος που έδωσε συγχαρητήρια με ανάρτηση του στο facebook  στον Γιάννη Αμπουλό, είδε από κάτω  μια σειρά αρνητικών σχολίων. Σ΄ όλες αυτές όμως απαντούσε μονότονα ότι τα προβλέπει η μελέτη Φραντζεσκάκη!  Φοβερό επιχείρημα. Και αντιλαμβάνομαι την απάντηση του «Εσείς τι προτείνεται;» Τίποτα γι αυτό δεν κατεβαίνουμε στις εκλογές. Εσείς κατεβαίνετε για να μας σώστε! Ε σώστε μας λοιπόν αλλά τουλάχιστον βγάλτε τα κιτς κολονάκια…..

ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ Τι θα κάνει; Με ποιόν είναι; Θα κατέβει δεν θα κατέβει;  Άγνωστο. Προς το παρόν πάντως παίζει θέατρο με τίτλο «Θάψτε τους Νεκρούς!». Εκεί τα πάει μια χαρά έχοντας δείξει σημεία πολύ καλού ηθοποιού. Όμως στο θέατρο  των αυτοδιοικητικών εκλογών μάλλον δεν τα πάει καλά! Ξεκίνησε το 2014 ως εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο την κοπάνησε, μετά διαβουλεύθηκε με διάφορους συντρόφους αλλά και κεντροαριστερούς, αποτέλεσμα όμως μηδέν! Τώρα περιμένει και σχολιάζει με άρθρα του στο ΕΜΠΡΟΣ και σχόλια στο καπιταλιστικό όργανο του facebook. Και ιδού τι αλιεύσαμε σε πρόσφατη ανάρτηση του! «Ο συμφερτός των ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) τοπικών πολιτευτών παρελαύνει σε ραντεβού σε καφετέριες για να τους βλέπουν και οι ανταγωνιστές για να τους προσφέρουν περισσότερα, ώστε η «αξία» χρήσης τους να ανέβει στο «χρηματιστήριο» των προς πώληση χαμένων πολιτικάντιδων κορμιών»! Δίκιο έχει και πολύ  ωραία τα λέει. Αλλά εκείνος  τι προτείνει;

ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 150 παρεμβάσεις πραγματοποίησε η παράταξη του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτό αποκάλυψε στη σημερινή του συνέντευξη σε τοπικό ραδιόφωνο όπου βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ….αυταρχική διοίκηση της Χριστιάνας Καλογήρου. «Κάθε φορά που ανέβαζα τους τόνους με πρόσεχαν. Αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που θέλω να πολιτεύομαι ως αντιπολίτευση, δεν μ΄ αρέσει ν΄  ανεβάζω τους τόνους» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε για την ανάγκη συνεργασιών και για τις επιδιώξεις της παράταξης όπου αναφέρθηκε κολακευτικά στον Στρατή Ζαφείρη. Το σημειώνω όχι για τίποτα άλλο, μήπως και φιλοτιμηθεί ο τελευταίος και στελεχώσει τον συνδυασμό του μετριοπαθή καθηγητή….

ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ  Για το ότι δεν μπόρεσε να προχωρήσει το Κολυμβητήριο στα Θέρμα μην ανησυχείτε καθόλου. Οσονούπω, ίσως και σε δύο μήνες (!!) το αποκτήσει η Παναγιούδα οπότε το πρόβλημα λύνεται! Εσείς προς το παρόν προμηθευτείτε τα νέα σας σικ μαγιό, κάψτε τα  παραπάνω λίπη σας και έσο  έτοιμοι. Περαιτέρω πληροφορίες από την αθλητική στήλη ΜΑΙΜΟΥ της οποίας η επανεμφάνιση αναμένεται στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Μέχρι τότε κοιλιακούς…. και όνειρα γλυκά! Παρεμπιπτόντως. Εάν πράγματι πέντε μήνες πριν τις εκλογές τάζουν κολυμβητήρια, φανταστείτε που θα το τερματίσουν άμα αρχίσει κι επίσημα η προεκλογική περίοδος!

ΚΟΥΙΖ:

Ποια θα βγει και φέτος πρωταθλήτρια στις βασιλόπιτες;