Φάκελος του «τρόμου» στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη-Σε καραντίνα 7 υπάλληλοι- Έρχεται κλιμάκιο του Δημόκριτου


Κλιμάκιο του Δημόκριτου μεταβαίνει στο νησί - Σε καραντίνα οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου που τον άνοιξαν


Συναγερμός σήμανε στη Μυτιλήνη όταν ύποπτος φάκελος έφτασε σε κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. 

Πιο συγκεκριμένα, ύποπτο δέμα βρέθηκε στο κτίριο με τη μορφή φακέλου. 

Οι υπάλληλοι ανοίγοντας τον αντίκρισαν μία ύποπτη λευκή σκόνη. 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της αστυνομίας και πυροσβεστικής, ενώ στη Λέσβο μεταβαίνουν 14 άντρες των ΕΜΑΚ, ειδικοί σε ραδιοβιομηχανική απειλή, με C 130 και κλιμάκιο του Δημόκριτου.


Παράλληλα, οι επτά υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με την ύποπτη σκόνη βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό δωμάτιο του νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Ο χώρος που βρέθηκε η σκόνη έχει αποκλειστεί ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για ύποπτη ουσία και ποιος την έστειλε. 


Υπάλληλοι τον άνοιξαν και εντόπισαν ένα μήνυμα και μία ύποπτη σκόνη. Το μήνυμα ανέφερε: «Η νίκη θα είναι του Ισλάμ» και σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας εμφανίζεται ένας Ινδός.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου ανέφεραν ότι αμέσως μετά το άνοιγμα του φακέλου ένιωσαν κάψιμο σε λαιμό και μάτια. Αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα.


Με πληροφορίες: protothema.gr, skai.gr

Το ρεπορτάζ του ΑΠΕ:

Ένας φάκελος με αποδέκτη την πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, που όμως προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του, έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στην Μυτιλήνη.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε και φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής. Αύριο ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Ανησυχία στην Μυτιλήνη

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο. Πέντε εργαζόμενοι ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα δε ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί από κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την πρυτάνισσα του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της πρυτάνισσας που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.