Πανηγυρικός εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης


Η ημέρα του Εορτασμού της Μνήμης των Τριών Ιεραρχών, ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, τιμήθηκε χθες, Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σεβασμό από τον εκπαιδευτικό κόσμο της Λέσβου και την Εκκλησία.


Πλήθος εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνηςκαι των αρχών του τόπου παρευρέθηκαν στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν με ευσυνειδησία και πολύ μεράκι το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Επιπλέον, μας τίμησε με την παρουσία του ο Δ/ντής της Αστυνομικής Δ/νσης Λέσβου, κ. Ηλίας Βαζούρας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Περιφειάρχης Β. Αιγαίου, κα. Χριστιάννα Καλογήρου,  ο Περ/κός Δ/ντής Π/θμιας και Δ/θμιαςΕκπ/σης Β. Αιγαίου, κ. Αριστείδης Καλάργαλης, ο Δ/ντής της Δ/θμιαςΕκπ/σης Λέσβου, κ. Μιχαήλ Καπιωτάςκαι ο Κοσμήτορας της Σχολής Περιβάλλοντος του Παν/μίου Αιγαίου, Καθηγητής κ. Γεώργιο Τσιριτσής.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου Θεολόγων Β. Αιγαίου, κ. Νικόλαος Ματθαίου, με τίτλο: « Τρεις Ιεράρχες: Σύγχρονη προβληματική στο χώρο της κοινωνίας και της Εκκλησίας».

Αξιόλογη και εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή κλιμακίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής « Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίουκαθώς και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου με τα τμήματα Σαντουριών και Μπουζουκιών-Τζουράδων και δεκαοκτώ παιδιά  που παρουσίασε κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, για μια ακόμη χρονιά, η Δ/νση Δ/θμιαςΕκπ/σης Λέσβου απένειμε τιμητικές πλακέτες στους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς του σχολικού έτους 2017-2018.
Ακόμη, πραγματοποιήθηκε απονομή βραβείων του Ιδρύματος «Δημοσθένη Ραπτέλλη» στους αριστούχους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. της Λέσβου.

Τέλος, θα θέλαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους συντελεστές της άρτιας διοργάνωσης και πραγματοποίησης της χθεσινής εκδήλωσης η οποία για μία ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους ως υπηρέτες της εκπαίδευσης.



Ευχόμαστε όλοι οι συνάδελφοι να ακολουθούν το φωτισμένο παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών και να υπηρετούν με πίστη και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος το λειτούργημα του εκπαιδευτικού.

Στην πολύ επιτυχημένη εκδήλωση Εορτασμού της μνήμης των Τριών Ιεραρχών-Ημέρας των Ελληνικών Γραμμάτων συμμετείχε το Αναγνωστήριο Αγιάσου "Η Ανάπτυξη".

Την εκδήλωση  οργάνωσαν το 3ο  Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και την παρακολούθησαν η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κα Χριστιάννα Καλογήρου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Αριστείδης Καλάργαλης, ο   Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κ. Μιχάλης Καπιωτάς, η Διευθύντρια  Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου κα Στρατάκη, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Γιώργος Τσιρτής, πολλοί επίσημοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.


Το Αναγνωστήριο Αγιάσου με τα τμήματα Σαντουριών και Μπουζουκιών-Τζουράδων και δεκαοκτώ παιδιά  παρουσίασε κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.