Γιορτινές δράσεις από τους Προσκόπους της Λέσβου



Γιορτινές δράσεις από τους Προσκόπους


- Το Σαββάτο 29 Δεκεμβρίου τα παιδιά του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας ξεχύθηκαν στα σοκάκια του πανέμορφου Μόλυβου, του χωριού τους καλωσορίζοντας τον Άγιο Βασίλη. Είπαν τα κάλαντα και συγκέντρωσαν τρόφιμα. Προκειμένου στη συνέχεια να προωθηθούν στους χωριανούς τους που έχουν ανάγκη.

- Την ίδια μέρα, το μεσημέρι του Σαββάτου 29 Δεκεμβρίου μια φασολάδα κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ένωσαν σημερινούς και παλιότερους Ανιχνευτές (και σημερινούς βαθμοφόρους στη Μυτιλήνη ή σε πόλεις όπου σπουδάζουν) στην Εστία τους στα Τσαμάκια. Δημιουργήθηκε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

- Παραμονή Πρωτοχρονιάς και γύρω από μια μεγάλη φωτιά ενήλικες και ανήλικοι μέλη του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας μαζί με όλα τα παιδιά του χωριού γιόρτασαν τον ερχομό του νέου χρόνου. Με το πρωτοχρονιάτικο προσκοπικό ρεβεγιόν στην πλατεία Λευκόνοικου.

- Άτυχοι στάθηκαν οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης που στις 3 Iανουαρίου αναχωρούσαν  για τη χειμερινή τους δράση στη Σμύρνη. Στη Διαδρομή Αιβαλί – Πέργαμος - Μενεμένη - Έφεσος – Αιδίνι κατά την οποία είχαν σχεδιάσει να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ίδρυση προσκοπικών ομάδων στην Ιωνία, την Αιολίδα και την Προποντίδα. Ξεκινώντας έτσι τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την τήρηση της Προσκοπικής υπόσχεσης στο Αιίδίνι. Η μεγάλη αυτή όμως δράση ματαιώθηκε λόγω του κύματος κακοκαιρίας. Έτσι οι Ανιχνευτές έζησαν μοναδικές στιγμές στην φύση του χιονισμένου Λεσβιακού Ολύμπου τον οποίο περπάτησαν, χιονισμένο και μη. . ;

Καλή χρονιά….