Πολιτικό Σαλόνι: «Καλογήρου-Μουτζουρης 2-0»




ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Πώς να μην επιστρέψει τώρα στην Μυτιλήνη αεράτη μετά και την επαναβεβαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το κόμμα θα την στηρίξει;  Και πώς να μην κόψει αεράτη αύριο την πίτα της Περιφέρειας; Θα κουνάει μάλιστα και το μαχαίρι κι όποιος αντιρρησίας τολμάει ας την πλησιάσει! Οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Τι θα κάνει ο Χαράλαμπος Αθανασίου; Θα την στηρίξει αφήνοντας ακάλυπτο τον καθηγητή με μόνο συμπαραστάτη του τον Δημήτρη Βουνάτσο;  Πως θα την αντιμετωπίσει η ΝΟΔΕ Λέσβου; Θα πάνε όλοι στα μαντριά τους ή θα μείνουν μέχρι το τέλος στα χαρακώματα;  Και οι …. πληροφορίες φίλων του Κώστα Μουτζούρη ότι θα πείθονταν η Καλογήρου να αποσυρθεί, κατέρρευσε παταγωδώς! Εκτός βέβαια να αποσυρθεί ο πρύτανης και τους βγάλει όλους από την δύσκολη θέση. Το έκανε μια το 2010 στις δημοτικές, να το κάνει και τώρα; Κομμάτι δύσκολο….
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ Μπορεί να έχουμε καιρό να τον δούμε στο νησί μας ελέω βεβαίως των εορτών που τις πέρασε με την οικογένεια του στην Αθήνα, επισκέφθηκε όμως την Σάμο το Σαββατοκύριακο. Στο νησί αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη αναγνωρισιμότητα, στηρίζεται όμως θέλει να πιστεύει, στους πανεπιστημιακούς του συντρόφους.  Το μενού πάντως της επίσκεψης του ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Ο καθηγητής απέναντι στην «λίγη» Καλογήρου η οποία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Και βέβαια το προσφυγικό, που ιδιαίτερα ταλανίζει το νησί, για το οποίο υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό είναι, κατά Μουτζούρη βέβαια, η Καλογήρου. Πιθανόν και να έχει δίκιο. Το ερώτημα είναι εκείνος τι λύσεις προτείνει και κατά πόσο αυτές είναι  υλοποιήσιμες; Πάντως στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Χιακό Λόγο, περισσότερο έκανε διαπιστώσεις παρά λύσεις.  Και ένα επίσης βασικό ερώτημα. Η Χριστιάνα Καλογήρου στον τηλεοπτικό χάρτη θα εμφανίζεται μπλε. Ο Κώστας Μουτζούρης; Θα μου πείτε αυτό είναι το πρόβλημα; Ελα ντε που το βράδυ των εκλογών αυτό θα είναι το πρόβλημα. Πόσες μπλε κέρδισε ο Κυριάκος.  Κι εκεί πάνω θα παιχτεί η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ Επισημοποιήθηκε η υποψηφιότητα του καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον συνδυασμό «Συμπαράταξη Πολιτών». Με κοινή ανακοίνωσή τους Γιούλα Αργυρούδη, Μανώλης Κάρλας και Μαρία Νικολάρα υπογραμμίζουν ότι η υποψηφιότητα Σπιλάνη και το όνομα του συνδυασμού προήλθαν από δημοκρατικές διαδικασίες. Το όνομα βέβαια του Στρατή Ζαφείρη απουσιάζει όπως κι αυτό του Μιχάλη Μπάκα, ονόματα που έπαιξαν και για επικεφαλής συνδυασμού. Όπως είπαμε σε προηγούμενο σημείωμα μας, ο Στρατής Ζαφείρης σκέπτεται σοβαρά την περίπτωση να κατέβει στον νέο Δήμο που θα σπάσει.  Η ανακοίνωση που βέβαια στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ τονίζει  τα εξής:  «Σήμερα λοιπόν είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Σπιλάνη θα διεκδικήσει στις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές την ψήφο των πολιτών του Βορείου Αιγαίου για την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Με στόχο μια διαφορετική πορεία στο Βόρειο Αιγαίο, μακριά από τις κρατούσες αντιλήψεις όσων ορατά ή αόρατα διαχειρίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια την τύχη του. Με βασική έγνοια μας τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Με σεβασμό στο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και με την δέσμευση όλων μας να την υπηρετήσουμε ενωμένοι, ξεκινάμε με τους πολίτες των νησιών μας αυτό το ταξίδι μέχρι το φθινόπωρο του 2023 και ακόμα πιο μακριά!» Να υπενθυμίσουμε ότι στις εκλογές του 2015 η Αγλαΐα Κυρίτση πουλαίν τότε του ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 19%, ο Γιάννης Σπιλάνης 3,50% και οι Οικολόγοι γύρω στο 3% . Φιλοδοξία τους να μπουν στον δεύτερο γύρο κι από εκεί και πέρα ότι βγει… Πάντως κάτω στον Πίνακα σας προσφέρουμε ποσοστά και έδρες των προηγούμενων εκλογών στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου.





ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΑΣ. Στην Χίο βρέθηκε προ ημερών κι έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα ΧΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ. Εκεί ανέπτυξε τις απόψεις του σημειώνοντας μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Ξεκινάμε με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και λήψης των αποφάσεων. Θέλουμε τους πολίτες και τους φορείς συμμέτοχους με διαδικασίες διαβούλευσης και όχι αποφάσεις από λίγους πίσω από κλειστές πόρτες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Θα εργαστούμε για να σχεδιάσουμε και να ωριμάσουμε τα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε να μην χάσουμε το «τρένο» της επόμενης προγραμματικής περιόδου. Τουρισμός και αγροκτηνοτροφικός τομέας, είναι εκείνοι οι τομείς που θα δώσουμε βαρύτητα, γιατί χωρίς την αλλαγή σε αυτούς, οι νέοι των νησιών μας θα συνεχίσουν να μην έχουν ως πρώτη επιλογή την επιστροφή στον τόπο μας μετά τις σπουδές τους» Σήμερα το πρωί έδωσε συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΟΛΟΣ ενώ βέβαια προηγουμένως και παρά το πολύ κρύο,  έκανε τα καθιερωμένα χιλιόμετρα γυμναστικής του απ  όπου είναι και η σχετική  φώτο.

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ… Με ανάρτηση του Ταξιάρχη Βέρρου στο facebook πληροφορούμαστε για την ακόλουθη συνάντηση: «Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση είχα χτες με τον επί δύο (εξαιρετικά επιτυχημένες) θητείες, τ. Δήμαρχο Καλλονής κ. Αριστόβουλο Ελευθερίου. Συζητήσαμε τα της αυτοδιοίκησης και οι απόψεις μας είναι ταυτόσημες. Θεωρώ ότι οι συμβουλές του είναι πολύτιμες η δε παρουσία του σε νευραλγική θέση ευθύνης στον υπό σύσταση νέο Δήμο (εάν βέβαια λάβει σάρκα και οστά) απαραίτητη και κατά την εκτίμησή μου βέβαιη».


ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΤΟ…..

«Την ρουφιανιά πολλοί εμίσησαν, το facebook ουδείς»!