ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 50χρονη έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους δωρίζοντας τα όργανά της- Αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά οργάνων



Αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά οργάνων


Η οικογένεια μιας 50χρονης γυναίκας από τη Σάμο που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης έδωσε ζωή σε τρεις ανθρώπους καθώς αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της.

Όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ο σύζυγός αποφάσισε να δωρήσει τα όργανά της. Έτσι στήθηκε αερογέφυρα ζωής και σήμερα το πρωί έγινε λήψη της καρδιάς, των νεφρών και του ύπατος της άτυχης γυναίκας και τα όργανα μετεφέρθησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στο Ωνάσειο όπου ήδη και μεταμοσχεύτηκαν.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευθύμης Ζιώγας, το συγκεκριμένο ήταν το έκτο περιστατικό δωρεάς οργάνων από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης τα τελευταία τρία χρόνια με συγγενείς ασθενών που δεν καταφέρνουν να κρατηθούν στη ζωή να παίρνουν αυτή τη γενναία απόφαση.

Ο Κος Ζιωγας δήλωσε επίσης «Σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μια νέα γυναίκα χάρισε τα όργανα της σε τέσσερις συνανθρώπους μας και μαζί με αυτά ζωή και ελπίδα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Συγχαρητήρια στον σύζυγό της για αυτή την υπέρτατη πράξη δωρεάς. Είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και εκείνη αν της δίνονταν η ευκαιρία να αποφασίσει. Από όλους εμάς που γίναμε κοινωνοί της προσφοράς της ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ. Μακάρι το παράδειγμα της να βρει και άλλους μιμητές.»