«Θερίζει» η γρίπη στην Λέσβο- Στην εντατική 2 άτομα λόγω επιπλοκών του ιού



Δύο γυναίκες νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστανείου


Δύο γυναίκες νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστανείου, λόγω επιπλοκών του ιού, όμως ήδη η μία εξ αυτών έχει μεταφερθεί σε άλλο θάλαμο νοσηλείας και αναμένεται η μεταφορά της δεύτερης.

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας των δύο γυναικών που νοσηλεύονταν τις προηγούμενες ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βοστανείου, εξαιτίας επιπλοκών που παρουσίασαν από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή των Ιατρικών Υπηρεσιών Μυτιλήνης Ευθ. Ζιώγα, η μία εξ αυτών βγήκε από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται σε θάλαμο του Βοστανείου, ενώ η δεύτερη παραμένει, χωρίς η κατάσταση της υγείας της να κρίνεται επικίνδυνη. Αντιθέτως, η πορεία της είναι ικανοποιητική και σύντομα θα μετακινηθεί σε κανονικό θάλαμο.

«Οι εργαστηριακοί έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαίωσαν ότι οι  δύο γυναίκες που νοσηλεύονταν στην Εντατική, είχαν νοσήσει από τον ιό της γρίπης, ο οποίος παρουσίασε επιπλοκές και εξελίχθηκε σε πνευμονική ανεπάρκεια.

Φέτος ο ιός της γρίπης ξεκίνησε τη δραστηριότητά του νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, που τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα σημειώθηκαν το Φεβρουάριο. Οι παράγοντες που συμβάλουν μπορεί να είναι πολλοί, ανάμεσά τους και οι καιρικές συνθήκες.

Σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων από τον ιό της γρίπης έχει αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ έχουν καταγραφεί ήδη 6 θάνατοι. Υπολογίζεται ότι μέσα Φεβρουαρίου, η ασθένεια και τα κρούσματα θα αγγίξουν το ανώτατο σημείο και στη συνέχεια θα περάσουμε σε σταδιακή ύφεση έως τα τέλη Μαρτίου, που ελαχιστοποιούνται.

Η κίνηση στο Βοστάνειο και στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών, εξακολουθεί να είναι αυξημένη. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη και οι συνάδελφοι γιατροί αντιμετωπίζουν τα περιστατικά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αυξημένη είναι και η κίνηση στο Πνευμονολογικό, όπου νοσηλεύονται όλα τα περιστατικά που εμφανίζουν επιπλοκές, είτε εξαιτίας του ιού της γρίπης, είτε άλλων ιώσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που νόσησε με βαριά συμπτώματα από τον ιό της γρίπης, δεν είχε κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, από τα άτομα που νοσηλεύτηκαν ή νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μόνο το 9% είχε εμβολιαστεί.

Πηγή  Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ