Διορίζονται 10 γιατροί έως το Πάσχα στο Βοστανειο


Τον διορισμό 10 τουλάχιστον μόνιμων γιατρών σε βασικές ειδικότητες έως το Πάσχα, περιμένει το Βοστάνειο, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.


Όπως αναφέρει ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του νοσοκομείου Ευθ. Ζιώγας, ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού από το Υπουργείου Υγείας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αρκετοί γιατροί βασικών ειδικοτήτων, από εκείνες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Βοστανείου.

«Το νοσηλευτικό μας ίδρυμα έχει ανάγκη από αρκετές ειδικότητες, ακόμη και εκείνες που θεωρούνται ότι βρίσκονται σε επάρκεια στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 10 τουλάχιστον γιατρούς, που θέλουν να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο μας. Ανάμεσά τους είναι οι τέσσερις γιατροί για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, 1 ακτινολόγος, ο οποίος θα αναλάβει να λειτουργήσει τον μαγνητικό τομογράφο, 1 ενδοκρινολόγος, 1 γυναικολόγος, 1 ουρολόγος, 1 καρδιολόγος κ.α.

Δυστυχώς, δεν καλύφθηκαν οι θέσεις του ψυχιάτρου που είχαμε ζητήσει, του νεφρολόγου, για το τμήμα τεχνητού νεφρού και του παιδιάτρου. Παρατηρούμε ότι ακόμη και σε ειδικότητες που δεν είναι σπάνιες, όπως για παράδειγμα οι παιδίατροι, οι περισσότεροι προτιμούν το ιδιωτικό ιατρείο.
Στο νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχουμε κάποιους παιδιάτρους, που, όμως, δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.

Ζητήσαμε και γυναικολόγο, λόγω του προσφυγικού, καθώς έχουμε αύξηση των περιστατικών, αλλά και επειδή αρκετοί συνάδελφοι είτε βγήκαν στη σύνταξη, είτε ετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν.

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης