Απέραντη θλίψη και ένα γιατί; στο τελευταίο αντίο στον Αντώνη Πικουλο- Η τελευταία βόλτα στο λιμάνι Μυτιλήνης (VID, PICS)


Απέραντη θλίψη και ένα γιατί;


Σε βαρύ κλίμα και με την παρουσία πλήθους πολιτών κηδεύτηκε χθες στην Μυτιλήνη ο ναυτιλιακός πράκτορας Αντώνης Πκουλος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή το μεσημέρι, σε ηλικία 83 ετών, καθώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε κατά την διάρκεια παρκαρίσματος βρέθηκε στον βυθό της θάλασσας.

Στο άκουσμα του θανάτου του, οι πολίτες της Λέσβου και όχι μόνο «πάγωσαν» και χθες τον συντρόφευσαν στην τελευταία του κατοικία, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τον άδικο χαμό του.

Τα ερωτήματα πολλά και αναπάντητα για τον καπτεν Αντώνη (όπως τον αποκαλούσαν) που έμελε να φύγει στα 83 του χρόνια.



Η κηδεία του τελέστηκε σε κλίμα βαθειάς οδύνης με την οικογένεια του να βρίσκεται διαρκώς αγκαλιασμενοι, κοντά στον Αντώνη Πικουλο.

Ο Ναός εντός και εκτός γέμισε από κόσμο που μέσα σε κλίμα θλίψης και συγκίνησης «ξεπροβόδισε» τον 83χρονο που έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων

Η εντελώς απροσδόκητη, απρόσμενη, αιφνίδια απώλεια του άτυχου 83χρονου άφησε πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό...

Τραγικές φιγούρες ανάμεσα στο πλήθος κόσμου η οικογένεια του 83χρονου, τα παιδιά του και η σύζυγός του, που ήταν απαρηγόρητη για τον απροσδόκητο χαμό.

Όλοι εξήραν την ακεραιότητα της προσωπικότητάς του, το ήθος του, το χαρακτήρα του. Όλοι είχαν να εξυμνήσουν τη συμπεριφορά του ως φίλου, ως συναδέλφου, ως οικογενειάρχη.



Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντα παρουσία του Μητροπολίτη Μυτιλήνης αλλά και πολλών ιερέων από διάφορες περιοχές της Λέσβου, με χιλιάδες πολίτες να στέλνουν το στερνό αντίο στον 83χρονο.

Μετά τους επικήδειους λόγους και πριν την ταφή σε οικογενειακό τάφο στο κοιμητήριο της Αγίας Κυριακής ο καπτεν Αντώνης έκανε την τελευταία του βόλτα μπροστά από το «Νήσος Σάμος» που πρακτορεύεται και το είχε σαν παιδί του.

Εκεί πραγματοποιήθηκε τρισάγιο ενώ μέσα σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα το «Νήσος Σάμος» που βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι τον αποχαιρέτισε με παρατεταμένα κορναρίσματα.

-Πως έγινε το μοιραίο

Ο επιχειρηματίας, γύρω στις 3:30 το μεσημέρι επιχείρησε να σταθμεύσει το αυτοκίνητό του, απέναντι από το τουριστικό πρακτορείο που διατηρεί με το γιο του Ηλία εδώ και δεκαετίες στην Προκυμαία στην Π. Κουντουριώτη. Ο Αντ. Πίκουλος, στάθμευε το αυτοκίνητό του καθημερινά σε αυτό το σημείο και η συγκεκριμένη περιοχή του ήταν ιδιαίτερα οικεία.

Για άγνωστους λόγους, ο άτυχος πράκτορας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε με ταχύτητα στο λιμάνι.


Παρόντες στο περιστατικό, ο γιος του, ένας πολίτης και ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος, που βούτηξαν αμέσως στη θάλασσα για να απεγκλωβίσουν τον 83χρονο  άνδρα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Δυστυχώς το αυτοκίνητο του Αντώνη Πίκουλου είχε βυθιστεί σε βάθος 7 μέτρων περίπου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λιμεναρχείου και σε απόσταση 10 μέτρων από τον κριπιδότοιχο του λιμανιού. Φαίνεται δε, ότι σφηνώθηκε στη λάσπη με τον «ουρανό» του αυτοκινήτου του, καθισμένο στο βυθό.

Στην επιχείρηση  απεγκλωβισμού του, συνέδραμαν εκτός από σκάφη του Λιμενικού Σώματος,  βοηθητικά σκάφη της δύναμης της  FRONTEX, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας, αυτοδύτης στέλεχος πλοίου ανοιχτής θάλασσας του Λιμενικού  και αυτοδύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.


Καλό ταξίδι Καπτεν Αντώνη…..

Φωτο, βιντεο Γ. Παπαδοπουλος