Στην Ρουμανία το Επιμελητήριο Λέσβου (PICS)


στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας


Σειρά σημαντικών επαφών και συναντήσεων είχαν ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Λέσβου Ευάγγελος Μυρσινιάς και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, κατά την επίσκεψη τους στην Κωνστάντζα της Ρουμανίας έπειτα από πρόσκληση  του Εμπορικού Επιμελητηρίου   Κωνστάντζας στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2018.

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου της Κωνστάντζας, έλαβε χώρα σύσκεψη με τη Διοίκηση, εκπροσώπους τοπικών και τουριστικών φορέων καθώς και στελέχη δικτύων διανομής μεγάλων πολυκαταστημάτων τροφίμων. Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα προώθησης των προϊόντων της Λέσβου και της Λήμνου στην τοπική αγορά,  και η προώθηση των νησιών μας ως τουριστικοί προορισμοί.        

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Τόμιδος  κ.κ. Θεοδόσιο όπου μέσα σε θερμό κλίμα συζητήθηκαν γενικά θέματα αλλά και η δυνατότητα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού προς τα νησιά μας.Στην συνέχεια επισκέφθηκαν το διεθνή αερολιμένα της Κωνστάντζας, όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή Bogdan Artagea και στελέχη του αερολιμένα με βασικό αντικείμενο της συνάντησης την αεροπορική διασύνδεση, με πτήση charter, των δύο περιοχών.  

Επίσης στο Βουκουρέστι επισκέφθηκαν το γραφείο των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας και συζήτησαν με τον Εμπορικό ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Αριστοτέλη Ξενάκη και συνεργάτες του, τρόπους διείσδυσης και προώθησης των τοπικών μας προϊόντων στην Ρουμανική αγορά.


Η σειρά των επαφών έκλεισε με τον διευθυντή του Γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι κ. Γεώργιο Σταφυλάκη όπου συμφωνήθηκε να υπάρξει  συνεργασία σε μελλοντικές τουριστικές δράσεις στην Ρουμανία για την προώθηση της Λέσβου και Λήμνου στην τουριστική αγορά της Ρουμανίας.