Με καΐκι η περιφορά της εικόνας του Αγίου Νικολάου στην Σκάλα Λουτρών (PICS)Εορτή του Αγίου Νικολάου στη Σκάλα Λουτρών


Πραγματοποιήθηκαν και εφέτος με λαμπρότητα, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Νικολάου, στην Σκάλα Λουτρών, με την συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ΔΕΛΦΙΝΙ, και πολλών πιστών από την Σκάλα Λουτρών, τα Λουτρά, την Κουντουρουδιά και τη Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, ετελέσθη στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της εικόνας, φερμένη το 1922 από τον Τσεσμέ της Μ. Ασίας παρουσία στρατιωτικού αγήματος από την μονάδα καταδρομέων του Περάματος, με κατεύθυνση την νέα προβλήτα του λιμανιού της Σκάλας Λουτρών.

Εκεί το στρατιωτικό άγημα επιβιβάσθηκε στη βάρκα του κ. Ευστράτιου Καραντώνη από την Κουντουρουδιά και κρατώντας την εικόνα του Αγίου την περιέφεραν, ρίχνοντας το στεφάνι που την πλαισίωνε στην θάλασσα και ευχόμενοι ήρεμα ταξίδια στους ναυτικούς και στους αλιείς μας.

Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων οι παριστάμενοι προσκλήθηκαν στην Βιβλιοθήκη του Συλλόγου όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα, αναψυκτικά και καφές, όλα φτιαγμένα από τις νοικοκυρές του οικισμού μας.