Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΙNTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW 2018» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «ΙNTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW 2018», που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία το διάστημα 22-24 Νοεμβρίου 2018.


Η Πολωνία αποτελεί μια συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα, η οποία έχει μπει δυναμικά και στους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου καθώς με απ’ ευθείας πτήσεις συνδέονται η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος.

Στο περίπτερο της Ελλάδας σημειώθηκε αυξημένη κίνηση και υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.  Την Περιφέρεια εκπροσώπησαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα. Αγγελική Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου κα. Μαρία Κόβα. Από πλευράς του ΕΟΤ, στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.



Την παραμονή της έναρξης της Έκθεσης η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας διοργάνωσε workshop με τη μορφή Β2Β συναντήσεων με περισσότερους από πενήντα Πολωνούς τουριστικούς πράκτορες.  Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και της διάχυσης της θετικής εικόνας των προορισμών μας.  Από το σύνολο των συναντήσεων και των επαφών με επαγγελματίες και κοινό προέκυψε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου και γενικά υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας.