Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha, κατακτούν τα BarShow σε Αθήνα και Βερολίνο

στο 9ο Athens Bar Show και στο Bar Convent Berlin 2018


Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τάσης που υπαγορεύει τη στροφή στα local spirits και της αξιοποίησής τους στo bar, τα περίφημα premium ελληνικά αποστάγματα Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, ΟύζοΠλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha πρωταγωνίστησαν και φέτος στο 9ο Athens Bar Show που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή bartenders και επαγγελματιών του bar, στις 6 και7 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.



Διάσημοι bartenders και επαγγελματίες του bar -oι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο καθιστώντας το Athens Bar Show ως ένα από τα πιο πετυχημένα του είδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πραγματοποίησαν master classes και work shops για cocktail δημιουργίες, όπως ο καταξιωμένος bartender Διονύσης Πολάτος (IpitouTheBar/ FincaVigia). Την πρώτη μέρα, 6/11, οι  ευφάνταστες δημιουργίες του στα master classes με Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο και M DRY Mastiha κέρδισαν τις γευστικές εντυπώσεις όσων τα παρακολούθησαν. Το ίδιο βράδυ στο Ipitou TheBar, διοργανώθηκε Local Spirits Night, με τους bartenders Διονύση Πολάτο και Μιχάλη Μποτωνάκη(BohemeBar),οι οποίοι σέρβιραν cocktails με τα premium local spirits Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha, από έναν ειδικό κατάλογο φτιαγμένο αποκλειστικά για την βραδιά! Τη δεύτερη ημέρα 7/11, οι καταξιωμένοι bartenders Διονύσης Πολάτος, Μιχάλης Μποτωνάκης και Σάκης Παπαγιάννης (Bitter Sweet Bar) έδωσαν ομιλία με θέμα «Πώς να χρησιμοποιήσετε τοπικά υλικά στο μπαρ σας για να κάνετε τη διαφορά», δίνοντας tips για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα ελληνικά αποστάγματα σε μοντέρνες και all-time συνταγές cocktail.


Όμως το ελληνικό απόσταγμα Ούζο Πλωμαρίου Άδολο, που χρόνια τώρα αποτελεί άξιο πρεσβευτή των ελληνικών premium αποσταγμάτων, ταξίδεψε λίγες μέρες πριν ως το Βερολίνο για να συμμετάσχει στο Bar Convent Berlin 2018, που διοργανώθηκε στις 8-10 Οκτωβρίου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο tradeshow στο spirits industry σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, που φέτος δέχθηκε περισσότερους από 14.500 επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στο περίπτερό μας οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να μάθουν τα πάντα για την τέχνη της απόσταξης του premium αποστάγματος από την Master Distiller της Ποτοποιίας κα. Μαρούσα Τσαχάκη, ενώ παράλληλα είχαν και την ευκαιρία να γευτούν το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο είτε ως aperitif, είτε σε ευφάνταστα cocktails, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της διεθνούς τάσης που θέλει την αξιοποίηση των τοπικών spirit στο bar. Τάση που τα αποστάγματα της Ποτοποιίας Πλωμαρίου υποστηρίζουν με τον γευστικό και όλο άρωμα Αιγαίου χαρακτήρα τους, προσφέροντας μια διαφορετική πρόταση.  




Η επιτυχημένη παρουσία των premium αποσταγμάτων Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και M DRY Mastiha στα BarShow Αθήνας και Βερολίνου, έρχεται να επιβεβαιώσει τη θέση που βρίσκουν τα ελληνικά αποστάγματα στο bar, ακολουθώντας την διεθνή τάση του localisation.


-------------------------------------------------------------
Λίγα λόγια για  το Τσίπουρο Δεκαράκι Μοσχάτο, το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο και την MDRYMastiha:

Το Δεκαράκι  Μοσχάτο είναι το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ποικιλίας. Τα στέμφυλα του Μοσχάτου υπογράφουν με το μοναδικό άρωμά τους το απόσταγμα, ενώ η πολλαπλή επαναπόσταξη σε χάλκινους άμβυκες τελειοποιεί το τελικό προϊόν, χαρίζοντάς του άριστη ποιότητα.  Ένα απόσταγμα-διαμάντι, χωρίς γλυκάνισο, με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, του οποίου η ιδιαίτερη ταυτότητα αναδεικνύεται σε κάθε γουλιά.



Το Ούζο Πλωμαρίου Άδολο απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό, που είναι λάτρεις της αυθεντικής απόλαυσης, αλλά ταυτόχρονα  αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ποιότητα. Ως η «καρδιά» του Ούζου Πλωμαρίου, το Άδολο διατηρεί το όνομα, την ποιότητα, την παράδοση και την ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, όπου μέσα από την αργή διαδικασία απόσταξης σε χειροποίητο σφυρηλατημένο στο χέρι άμβυκα του 1911, αναδεικνύει ισχυρά χαρακτηριστικά, που ουσιαστικά επαναπροσδιορίζουν και αναβαθμίζουν τη γευστική εμπειρία του ούζου.


Η M DRY MASTIHA, είναι το πρώτο Premium ποτό Μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Με το μότο «lesssugar, uniquetaste», με το πλούσιο άρωμα της αυθεντικής Μαστίχας Χίου και χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η M DRY Mastiha αποτελεί ένα από τα πιο hottrends της εποχής. Ένα εξαιρετικό εργαλείο στα χέρια των bartenders, με απεριόριστες δυνατότητες συνδυασμών για τη δημιουργία ξεχωριστών cocktails, με φινέτσα, κοσμοπολίτικο αέρα και άρωμα Μεσογείου, η Μ DRYMastiha έχει κατακτήσει τη μπάρα, αλλά και τις καρδιές μας.