Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά- Η πεζοπορία της Κυριακής από τον ΟΡΕΙΑΣ

Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά


Αυτή την Κυριακή θα περπατήσουμε στην περιοχή της Ανεμώτιας ,από την Ανεμώτια έως την Κρυφή Παναγιά ,Θα κάνουμε την ίδια πεζοπορία που αναβλήθηκε λόγω του καιρού την προηγούμενη Κυριακή. Θα περπατήσουμε στο βουνό “Λίβανος”, σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αγροτικό δρόμο, διασχίζοντας το ωραίο τοπίο της περιοχής  κάτω από τη σκιά από καστανιές, κουμαριές και πεύκα, συναντώντας στο δρόμο μας  πολλά ρυάκια. Πριν το φαγητό σε τοπική ταβέρνα θα επισκεφτούμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΥ.ΝΣ.ΕΠ) “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” όπου θα παρακολουθήσουμε μια φάση  της διαδικασίας παραγωγής τσίπουρου ,και αν θελήσουμε θα εξασκήσουμε την γευσιγνωσία μας δοκιμάζοντας το παραγόμενο προϊόν. Η πεζοπορία είναι μέτριας δυσκολίας αλλά η  απόσταση που θα διανύσουμε είναι 15 km περίπου, κάπως μεγαλύτερη από ότι έχουμε συνηθίσει και η διάρκεια της είναι 4:30 με 5 ώρες . Είναι κυκλική ,οπότε  όσοι θέλουν  μπορούν να έλθουν με το αυτοκίνητο τους. Ας δηλώσουν όμως τη συμμετοχή τους για να διευκολύνουν την οργάνωση της πεζοπορίας.

H αναχώρηση θα γίνει στις 08:30 από το My Market του κεντρικού parking  της Μυτιλήνης. Λόγω της διάρκειας ,καλό είναι να έχουμε μαζί μας κάποιο κολατσιό. Η βροχή είναι και πάλι πιθανή ,οπότε εκτός από  τα ορειβατικά μποτάκια ,θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και αδιάβροχο όπως και οποιοδήποτε άλλο εξοπλισμό κρίνουμε χρήσιμο για να ολοκληρώσουμε την πεζοπορία στεγνοί .Επίσης για κάθε ενδεχόμενο ας αφήσουμε στο πούλμαν μια αλλαξιά ρούχα και ένα ζευγάρι παπούτσια για μετά.

Αν παρ’ ελπίδα ο καιρός δεν επιτρέψει την προγραμματισμένη πεζοπορία θα την τροποποιήσουμε με κάποια ευκολότερη στην ίδια όμως περιοχή (Ανεμώτια)  

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για τη μεταφορά με το πούλμαν, την ταβέρνα ή απλώς το ότι θα περπατήσετε μαζί μας  έως τις 20:00 της Παρασκευής 14/12 κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης*, αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946306487 (Αντωνία). Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας και δεν θα γίνεται πλέον αποδοχή απαντήσεων από την φόρμα δήλωσης. Για τυχόν ακυρώσεις παρακαλούμε να  ειδοποιήσετε εγκαίρως τηλεφωνικά. Παρακαλούμε μην υποβάλετε ερωτήματα μέσω Facebookγιατί ενδέχεται να μη τα δούμε εγκαίρως


*Έχουμε τροποποιήσει λίγο τη διαδικασία συμμετοχής μέσω της φόρμας δήλωσης Εάν θέλετε να δηλώσετε την συμμετοχή και άλλων ατόμων, παρακαλούμε επαναλάβετε τη διαδικασία υποβολής όσες φορές χρειάζεται με την "υποβολή νέας απάντησης".