«Ανεμώτια - Kρυφή Παναγιά» - Η Κυριακάτικη πεζοπορία από τον ΟΡΕΙΑΣ

Αυτή την Κυριακή θα περπατήσουμε στην περιοχή της Ανεμώτιας ,από την Ανεμώτια έως την κρυφή Παναγιά.


Θα περπατήσουμε στο βουνό “Λίβανος”, σε σηματοδοτημένο μονοπάτι και αγροτικό δρόμο, διασχίζοντας το ωραίο τοπίο της περιοχής  κάτω από τη σκιά από καστανιές, κουμαριές και πεύκα, συναντώντας στο δρόμο μας  πολλά ρυάκια. Πριν το φαγητό σε τοπική ταβέρνα  θα επισκεφτούμε την   Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΥ.ΝΣ.ΕΠ) “Ηφαίστειο Ανεμώτιας” όπου θα παρακολουθήσουμε μια φάση  της διαδικασίας παραγωγής τσίπουρου ,και αν θελήσουμε θα εξασκήσουμε την γευσιγνωσία μας δοκιμάζοντας το παραγόμενο προϊόν. Η πεζοπορία είναι μέτριας δυσκολίας αλλά η  απόσταση που θα διανύσουμε είναι 15 km περίπου, κάπως μεγαλύτερη από ότι έχουμε συνηθίσει και η διάρκεια της είναι 4:30 με 5 ώρες . Είναι κυκλική ,οπότε  όσοι θέλουν  μπορούν να έλθουν με το αυτοκίνητο τους. Ας δηλώσουν όμως τη συμμετοχή τους για να διευκολύνουν την οργάνωση της πεζοπορίας.

H αναχώρηση αυτή τη φορά θα γίνει στις 08:30 από το My Market του κεντρικού parking  της Μυτιλήνης. Τα ορειβατικά μποτάκια ,όπως τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητα και καλό είναι να φέρουμε και ένα αδιάβροχο . Επίσης χρήσιμο θα είναι ,λόγω της διάρκειας να έχουμε μαζί μας κάτι για το στομάχι. 

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για τη μεταφορά με το  πούλμαν , την ταβέρνα ή απλώς το ότι θα περπατήσετε  μαζί μας  έως τις 20:00 της Παρασκευής 07/12 κατά προτίμηση μέσω της φόρμας δήλωσης*, αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946306487 (Αντωνία). Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας και δεν θα γίνεται πλέον αποδοχή απαντήσεων από την  φόρμα δήλωσης . Για τυχόν ακυρώσεις παρακαλούμε να  ειδοποιήσετε εγκαίρως τηλεφωνικά.

*Έχουμε τροποποιήσει λίγο τη διαδικασία συμμετοχής μέσω της  φόρμας δήλωσης  Εάν θέλετε να δηλώσετε την συμμετοχή και άλλων ατόμων, παρακαλούμε επαναλάβετε τη διαδικασία υποβολής όσες φορές χρειάζεται με την "υποβολή νέας απάντησης".