Στην Βουλή η μήνυση του Δημάρχου σε κάτοικο της Μυτιλήνης για συκοφαντική δυσφήμιση

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Γ. Παλλης με θέμα «Συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημάρχου Λέσβου Σπ. Γαληνού» μαζί με τη σχετική επιστολή του Δημάρχου.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Για τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
           
Θέμα: «Συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημάρχου Λέσβου Σπ. Γαληνού»

Η νεοσύστατη δημοτική κίνηση Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες», η οποία συσπειρώνει μέλη της Χ.Α. και της λεγόμενης «Πατριωτικής Κίνησης», κάποια εκ των οποίων κατηγορούνται ακόμη και για κακουργηματικές πράξεις εναντίον προσφύγων, κυκλοφόρησε τις προηγούμενες μέρες μια ανακοίνωση στην οποία υποστήριζε, χωρίς στοιχεία, ότι ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπ. Γαληνός υποστηρίζει τους πρόσφυγες επειδή ο ίδιος και μέλη της οικογενείας του έχουν ιδιοκτησιακή σχέση με ΜΚΟ μέσω  της οποίας εισπράττουν κονδύλια για το προσφυγικό. Ο διανομέας της ανακοίνωσης μηνύθηκε από τον Δήμαρχο και συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου αλλά, με απόφαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να ορισθεί δικάσιμος.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Δήμαρχος Λέσβου προέβη σε δημόσια δήλωση, την οποία μας απηύθυνε και σε επιστολή, η οποία θεωρούμε πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του κλίματος μισαλλοδοξίας που επιχειρείται εδώ και καιρό να δημιουργηθεί στη Λέσβο, και εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Επισυνάπτουμε την επιστολή του Δημάρχου. Παρακαλούμε για τις απόψεις και τις ενέργειές σας, καθώς και την ενημέρωσή μας σχετικά με αυτές.

Ο καταθέτων βουλευτής
Πάλλης Γεώργιος