Ντροπή..!! Μπλόκαρε η καταβολή της επιδότησης στους αγρότες.. εξαιτίας του μπάχαλου στην Βουλή των Ελλήνων


Το ακατάσχετο, που περιλαμβάνεται στις 21 τροπολογίες τις οποίες μπλόκαρε η αντιπολίτευση, είναι η κυριότερη αιτία της οπισθοχώρησης του Οργανισμού Πληρωμών. 

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές που δεν ήταν σε θέση να διευθετήσουν αυτά τα θέματα αρκετά νωρίτερα.

Τώρα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, με πιθανότερη εκδοχή να φαντάζει αυτή της ψήφισης της τροπολογίας μέσα στο σαββατοκύριακο έτσι ώστε οι πληρωμές να ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα, εφόσον αυτό καταστεί δυνατό.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ, ήταν προγραμματισμένο να καταβληθεί σήμερα (20/12/2018).

Σε 595.858 δικαιούχους, το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης συνολικού ύψους 323.511.303 ευρώ. Σημειώνεται ότι μαζί με την προκαταβολή που δόθηκε τον Οκτώβριο, το σύνολο της βασικής ενίσχυσης που έχει καταβληθεί στους Έλληνες γεωργούς για την ενιαία αίτηση ενίσχυσης έτους 2018 ανέρχεται στο ποσό των 1,006 δισ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ποσό των 14,5 εκ ευρώ, της αξίας των χορηγούμενων δικαιωμάτων από το εθνικό απόθεμα έτους 2018.
Σε 597.321 δικαιούχους, η πράσινη ενίσχυση ύψους 525.823.405 ευρώ.

Η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων επιδοτήσεων που διατηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς μπορούν ήδη να δουν τα χρήματά τους, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες παραγωγών και τις πληροφορίες ότι έχει μπλοκάρει η πληρωμή.

Υπενθυμίζεται ότι με καθυστέρηση θα δουν τα χρήματα και οι δικαιούχοι που διατηρούν λογαριασμούς σε άλλες τράπεζες πλην της Πειραιώς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

«Σήμερα 20/12/2018 πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των ποσών της β΄ δόσης της Βασικής Ενίσχυσης, της πράσινης ενίσχυσης και των ποσών που δικαιούνται οι νέοι γεωργοί, συνολικού ύψους 870,9 εκατ. ευρώ. Τα ποσά των δικαιούχων θα πιστωθούν από σήμερα το βράδυ στους λογαριασμούς τους.

Με δεδομένο ότι βρίσκεται σε διαδικασία ψήφισης η τροπολογία για την θέσπιση του ακατάσχετου των ως άνω ενισχύσεων για τους αγρότες στο ύψος των 7.500 ευρώ ετησίως, για όσους δικαιούχους υφίστανται στα χέρια των τραπεζών (ως τρίτες) ενεργά κατασχετήρια επί των λογαριασμών πίστωσης των εν λόγω ενισχύσεων, η απόδοση των σχετικών ποσών από τις τράπεζες, θα ολοκληρωθεί μετά την ψήφιση της προαναφερόμενης τροπολογίας και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ».