Παρουσιάστηκε και επίσημα η νέα Δημοτική Κίνηση Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες» με επικεφαλής τον Αλ. Κουτσαντώνη


με κεντρικό σύνθημα: «Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη! Αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο! Μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα!»

Η ανακοίνωση της νέας Δημοτικής Κίνησης:

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «ELYSION» με κεντρικό της σύνθημα, «Αξίζουμε μια καλύτερη πόλη! Αξίζουμε έναν καλύτερο Δήμο! Μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα!», πραγματοποίησε την εναρκτήρια συγκέντρωσή της εν όψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, η Δημοτική Κίνηση Λέσβου «Ελεύθεροι Πολίτες», για μια πρώτη γνωριμία των μελών της Κίνησης με το λεσβιακό λαό, την παρουσίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της, την ανακοίνωση ορισμένων θέσεων της για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και για έναν γόνιμο διάλογο με το ευρύ κοινό επί των προβλημάτων του τόπου μας.



Ο Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, ο οποίος ηγείται  της  Δημοτικής Κίνησης των «Ελεύθερων Πολιτών», τόνισε στην ομιλία του ότι η δημιουργία αυτής της Κίνησης είναι αποτέλεσμα της θέλησης και της απόφασης  των μελών της,

α) να εκφράσουν ελεύθερα  και δημόσια τις θέσεις τους επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την τοπική αλλά και την ευρύτερη ελληνική κοινωνία και

β) να ενεργήσουν για τα τοπικά μας θέματα με βάση τις αρχές και τις αξίες στις οποίες πιστεύουν. Η απόφασή αυτή, αυτών των ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής ή της αυτοδιοίκησης αλλά έχουν αγάπη, αγωνία και μεράκι για τον τόπο τους, σηματοδοτεί μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια για να αλλάξει ο τρόπος σκέψης και αντιμετώπισης από τους πολίτες της πολιτικής και των πολιτικών. 



Τα μέλη της  Δημοτικής Κίνησης των «Ελεύθερων Πολιτών», εισέρχονται στον αυτοδιοικητικό στίβο αδιαφορώντας για τις «ταμπέλες» με τις οποίες κάποιοι επιχειρούν να τα χαρακτηρίσουν για να τα στοχοποιήσουν και να τα απαξιώσουν επικοινωνιακά.

Οι «Ελεύθεροι Πολίτες» είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με βάση τις αρχές και τις αξίες τους, για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα του τόπου μας.

Κατόπιν, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Κίνησης, Ταλλάς Νικόλαος  και Φανάρας Θωμάς  παρουσίασαν πτυχές ενός οράματος-Προγράμματος το οποίο κινείται επάνω σε επτά (7) άξονες: 1. Ασφάλεια, 2. Ανάπτυξη, 3. Αλληλεγγύη και Κοινωνική μέριμνα, 4. Ποιότητα ζωής, 5.      Παιδεία, 6. Περιβάλλον και 7. Πολιτισμός και Αθλητισμός.


Η παρουσίαση της Δημοτικής Κίνησης των «Ελεύθερων Πολιτών», έκλεισε με ανοιχτό διάλογο επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν από τους ομιλητές αλλά και με πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις που έγιναν από τους συμμετέχοντες σε αυτή την πολύ όμορφη, ζεστή και δημιουργική εκδήλωση.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της  Δημοτικής Κίνησης των «Ελεύθερων Πολιτών»

Αγγελής Παύλος   δάσκαλος
Αλεξανδρής Στυλιανός  υπάλληλος Αστικών Λεωφορείων
Βέτσικας Δημήτριος  έμπορος
Βογιατζής Μιλτιάδης  ελεύθερος επαγγελματίας
Δελληπέτρου Αγγέλα φυσικοθεραπεύτρια
Κίτσος Θεόδωρος  ταξίαρχος ε.α
Κουτσαντώνης Αλέξανδρος καθηγητής
Ταλλάς Νικόλαος  ταξίαρχος ε.α
Φανάρας Θωμάς  λοχαγός ε.α
Χατζησάββα Μαρία έμπορος