«Οι τελευταίες μπανάνες της χρονιάς»| Διαβάστε τις σημερινές εορταστικές μπανάνες στην Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας… 

Γράφει ο Στρατής Τσιντωτας

Καλώς τα παιδιά. Είπα μέρες που είναι να μην είμαι και πολύ αιχμηρός, αλλά δεν με αφήνετε… Προκαλείτε συνεχώς…

+ Ο Γρυππιώτης ζήλεψε την δόξα του Αντιπροέδρου του Εδεσσαικού. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Μίλησε 15 λεπτά και δεν καταλάβαμε τελικά τι θα κάνει. Θα παραιτηθεί? Θα μείνει να πάει την ομάδα μέχρι τέλους για να σωθεί? Θα πάει να πάρει την 2η θέση? Τα μπέρδεψε και μας μπέρδεψε. Αλλά επειδή μαρέσει να λέω τα πράγματα όπως είναι θα σας τα ξεμπλέξω.

+ Ο Γρυππιώτης απλά θέλει να πιέσει καταστάσεις. Δεν θα αφήσει την ομάδα τώρα και δεν μπορεί να την αφήσει. Θα βγάλει την χρονιά και μετά βλέπουμε. Ωστόσο πριν ασχοληθώ με τα υπόλοιπα που ανέφερε, απλά να πρέπει να γνωρίζει και εκείνος πως έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση. Μπορεί να έχει δίκιο σε μερικά αλλά ο μεγαλύτερος υπεύθυνος είναι εκείνος. Και θα πω κάτι που όλοι το συζητάνε μεταξύ τους, αλλά κανείς δεν βγαίνει να το πει δημόσια. Ο Σταύρος φταίει γιατί εδώ και χρόνια κάνει τα ίδια λάθη. Δεν μαθαίνει και δεν έχει μάθει ποτέ από κανένα λάθος του. Κάνει τα ίδια και τα ίδια με μαθηματική ακρίβεια. Ξεκινά φουριόζος, μαζεύει κόσμο γύρω του, δημιουργεί ελπίδες και μέσα σε λίγο καιρό… τα δίνει μια και τα διαλύει όλα. Ο Γρυππιώτης θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Δεν θέλει κανείς άλλος να αποφασίζει, δεν θέλει κανείς άλλος να συμμετέχει στις αποφάσεις, δεν ακούει κανέναν και κάνει πάντα αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό. Για αυτό και καταλήγει πάντα μόνος μετά από λίγο καιρό. Γιατί θέλει οι άλλοι να δουλεύουν για την ομάδα μόνο, να πληρώνουν, να έχουν μόνο υποχρεώσεις όχι όμως άποψη. Δεν γίνεται όμως έτσι. Γιατί ακόμη και αν εσύ βάζεις όλα τα λεφτά, δεν μπορεί να τα ξέρεις όλα. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν ούτε συμβούλια, ούτε Γενικοί αρχηγοί, ούτε τεχνικοί διευθυντές ούτε άλλα πόστα. Θα ήταν ο Πρόεδρος για όλα. Πάμε παρακάτω τώρα



+ Ο Γρυππιώτης εξακολουθεί να μην «αγγίζει» τον Ψαρρόπουλο. Ναι μεν ξέρει ότι τον δουλεύει, ναι μεν ξέρει πως δεν ασχολείται με τον Αιολικό, αλλά πάντα προσπαθεί να μην τα χαλάσει μαζί του ελπίζοντας… Πάντα ελπίζει ότι θα αλλάξει. Επειδή λοιπόν δεν θέλει να τα πει εκείνος θα τα πω εγώ. Ο Ψαρρόπουλος δεν ασχολείται και δεν θέλει να βοηθήσει τον Αιολικό. Θέλετε γιατί έχει κουραστεί και αυτός τόσα χρόνια, θέλετε γιατί δεν έχει κανένα όφελος να το κάνει, θέλετε απλά γιατί δεν μπορεί, όπως θέλετε και όπως βολεύει τον καθέναν. Ο Ψαρρόπουλος ως Πρόεδρος της Γ Εθνικής και της ΕΠΣΛ δεν πατάει καν στα παιχνίδια του Αιολικού. Φέτος πήγε μόνο σε αυτό με το Αιγάλεω κ αναγκαστικά μάλλον για να βραβεύσει την Φιάσκα και αν θυμάμαι καλά σε ένα ακόμη μόλις είχε αναλάβει την Προεδρία του Νομικού. Δεν έχει ξανά πάει και ούτε θα πάει. Δεν τον ενδιαφέρει προφανώς. Από κει και πέρα, παραμένει στην Επιτροπή της Γ Εθνικής, αλλά δεν έχει ιδέα για τα λεφτά που προτίθεται να βγάλει η ΕΠΟ για τα νησιωτικά σωματεία. Γιατί πολύ απλά δεν τον ενδιαφέρει. Και βγαίνει ο άλλος από την Ρόδο και τον αποστομώνει τον Γρυππιώτη μετά την συνέντευξη του λέγοντας πως δεν ισχύουν όλα όσα είπε γιατί απλά η ΕΠΟ θα βγάλει μέσα στην νέα χρονιά 20 χιλιάδες για κάθε σωματείο. Προφανώς ο Διακοφώτης ενδιαφέρεται περισσότερο για τις ομάδες του γιατί έχει 3 στην Γ Εθνική η Ρόδος. Και είναι κατάντια πραγματική για το ποδόσφαιρο μας, να έχεις Πρόεδρο στην επιτροπή της Γ Εθνικής, να έχεις ομάδα Γ Εθνικής και να μην ξέρει ο Πρόεδρος του σωματείου τίποτα και να το μαθαίνει από άλλον.

+ Πάμε τώρα στα υπόλοιπα που είπε ο Γρυππιώτης. Και αφορούν τους φορείς. Καταρχήν είναι ντροπή Δήμος και Περιφέρεια να αδιαφορούν κάθε χρόνο για την μοναδική ομάδα που μας εκπροσωπεί Πανελληνίως. Γ Εθνική, Γ Εθνική τι να κάνουμε. Δηλαδή ο Δήμος και η Περιφέρεια δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μαζί τα έξοδα μετακίνησης της ομάδας? Μας δουλεύετε προφανώς. Και «ζητιανεύει» ο Γρυππιώτης κάθε χρόνο 5 και 10 χιλιάδες και άμα θα τα πάρει? Ξέρετε πόσα χρήματα περνάνε από το Νομικό του αθλητισμού κάθε χρόνο? Έχετε ιδέα πόσα δαπανούνται και που πάνε? Ξέρετε πόσα ξοδεύει η Περιφέρεια για εκδηλώσεις που το τυροπιτάκι το χρεώνουν ως χαβιάρι? Και ολόκληρος Αιολικός δεν μπορεί να πάρει χρήματα? Ξέρετε σε άλλους Δήμους και Περιφέρειες πόσα δίνουν σε ομάδες όχι Γ Εθνικής, όχι με την ιστορία και το μέγεθος του Αιολικού αλλά ομάδες του τοπικού?

+ Κλείνω με τον Αιολικό αγωνιστικά. Αυτό δεν είναι ομάδα και ας με συγχωρέσει ο Στύλος. Μπορεί να θες απλά να κερδίσεις και να μην σε ενδιαφέρει η απόδοση αλλά το να αγκομαχάς να κερδίσεις μια ομάδα που ήρθε εδώ με 5 βασικότατες απουσίες, με παίκτες που ξεκίνησαν από τις 4 τα ξημερώματα από το σπίτι τους, από τις 8 το πρωί μέχρι που πήγαν στο γήπεδο ήταν σε μια καφετέρια και είναι 3 και 4 μήνες απλήρωτοι, εμένα με ξεπερνά. Οι τρείς πρώτοι που είναι στην πόρτα της εξόδου είναι οι Βεζυρτζόγλου, Τιάγκο και Αδαμόπουλος πάντως.



+ Σας κούρασα με τον Αιολικό αλλά πρέπει κάποια πράγματα να τα ξέρει και ο κόσμος.

Πάμε στα υπόλοιπα:

+ Το θέμα με την τιμωρία του Άνταμ και του Αιγέα δεν είναι και τόσο αθώο. Αν ο Αιγέας κλήθηκε για ρατσιστικά σχόλια, προφανώς η ποινή δεν είναι για 200 ευρώ. Και αν ο Άνταμ γρονθοκόπησε φίλαθλο προφανώς δεν είναι 45 μέρες ημερολογιακές. Η Επιτροπή ήθελε προφανώς να «σκεπάσει» το θέμα, να μην το τραβήξει αλλά μάλλον τα κανε χειρότερα. Γιατί δεν μπορεί να υπάρχουν δυο εκθέσεις παρατηρητή που άλλα να λέει η πρώτη και άλλα η δεύτερη. Και δεν μπορεί ο μόνος που άκουσε ρατσιστικά να είναι μόνο ο παρατηρητής και μάλιστα στην δεύτερη του έκθεση. Και στον Αιγέα δεν πρόκειται να το αφήσουν όπως λένε και δεν αποκλείεται να κινηθούν και νομικά εναντίον του παρατηρητή.

+ Φαντάζομαι θα είδατε τις φωτογραφίες από το γήπεδο Στύψης. Και διαμαρτύρονταν οι παράγοντες γενικά για την κατάσταση των γηπέδων. Γιατί διαμαρτύρονται δεν έχω καταλάβει. Δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι ευθύνονται οι ίδιοι. Με την ανοχή τους γίνονται όλα. Εφόσον δεν αντιδρούν, εφόσον συμμετέχουν και πληρώνουν για να έχουν ομάδες και να συντηρούν μια «άρρωστη» κατάσταση, καλά να πάθουν. Για πιο λόγο να έχει η Στύψη ομάδα και να παίζουν τα παιδιά σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο? Να μην έχει. Να πάνε να καταθέσουν τα δελτία για να πιέσουν. Το ίδιο να κάνει η Άντισσα, ο Παπανικολής, η Φίλια, η Ανεμότια, η Μήθυμνα και όλες οι ομάδες. Αλλιώς ας κάθονται να συντηρούν και να πληρώνουν τα καινούργια γραφεία των παραγόντων και τις ανακαινίσεις τους. Γιατί αν δεν το χουν καταλάβει, για αυτόν τον σκοπό υπάρχουν…



+ Διαμαρτύρονται οι μπασκετικοί για το Κλειστό, μπάζει λέει νερά, το ένα αποδυτήριο είναι κλειστό επίσης λόγω του ίδιου προβλήματος κτλ. Κάθε χρόνο τα ίδια. Δεν βαρεθήκατε να τα λέτε? Δεν καταλάβατε ακόμη τίποτα? Δεν υπάρχει λόγος να ασχολείστε απλά. Κλείστε το μαγαζί που λέγεται μπάσκετ, βόλει, χάντμπολ, διεκδικήστε σοβαρά ένα Κλειστό. Μην κατεβείτε μια χρονιά. Δεν θα χάσετε και τίποτα. Έτσι και αλλιώς τα αθλήματα αυτά πιο υποβαθμισμένα δεν μπορούν να γίνουν.

+ Και επειδή ανοίγει κάθε τόσο η συζήτηση για τα αθλητικά έργα, έχουμε φτάσει Δεκέμβρη και από τα όσα έχουν εξαγγελθεί εδώ και μήνες δεν έχει ακόμη προχωρήσει ΚΑΝΕΝΑ. Μήδε ταρτάν βλέπω, μήδε χόρτο βλέπω, μήδε Κλειστό βλέπω. Δεν θέλω να είμαι μηδενιστής, όπως με αποκάλεσε ένας φίλος, αλλά το προτιμώ από το μαλ@κας. Θέλετε Κλειστό, θέλετε κολυμβητήριο, αλλά δεν βλέπετε πως εδώ και τρία χρόνια ένα μικρό γηπεδάκι 5χ5 στην Χρυσομαλλούσα παραμένει εκτός λειτουργίας. Θα το ξανά πω τελευταία φορά για φέτος. Όσο μας διοικούν άνθρωποι που δεν έχουν όραμα, φιλοδοξία και κάθονται σε καρέκλες για προσωπικό συμφέρον, για να συμπληρώσουν το εισόδημα και να μοστράρουν την φάτσα τους στις φωτογραφίες, δεν θα αλλάξει τούτος ο τόπος.

+ Κυκλοφορεί τελευταία παράγοντας σωματείου ο οποίος διαθέτει αφροδισιακή μαρμελάδα αγνώστου προελεύσεως η οποία κάνει λέει θραύση. Επειδή είστε μεγάλοι σε ηλικία οι περισσότεροι που την καταναλώνετε, πρώτα να βρίσκετε γυναίκα και μετά να την δοκιμάζετε. Αλλιώς θα χετε πρόβλημα…



+ Πρόεδρε λυπάμαι που θα στο πω αλλά δεν σώνεσαι ούτε με νομοθετική ρύθμιση. Τα λάθη και η υπεροψία πληρώνονται. Και επειδή είναι η τελευταία φορά που τα λέμε φέτος, ελπίζω μέχρι να μπει το 2019 να έχεις ξοφλήσει και τις περσινές σου υποχρεώσεις για να μην ξεχνιόμαστε… Καλά Χριστούγεννα

+ Μερικοί το έχουν «τερματίσει». Και έχουν αποθρασυνθεί εντελώς. Μαθαίνω λοιπόν πως κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο παράγοντες ομάδων που προπονούνται στα δικαστήρια και τους ζητάνε να τους δώσουν χρήματα για την χρήση του. Καταρχήν αυτός που τηλεφωνεί δεν έχει κανένα ρόλο, δεν έχει καμία θεσμική θέση και δεν εμφανίζεται πουθενά. Κατά δεύτερον για πιο λόγο αναγκάζουν τα σωματεία να δώσουν χρήματα και σε ποιόν θα πάνε αυτά? Μη με τσιγκλάτε άλλο γιατί την επόμενη φορά θα πω ονόματα. Και το θράσος έχει όρια…

+ Φτάνει για σήμερα, αρκετά είπαμε και με συγχωρείτε για το «επιθετικό» της στήλης αλλά με έχουν σκάσει πια. Πάω να ετοιμάσω το Χριτουγεννιάτικο Ρεβεγιόν, μπανάνες φλαμπέ κτλ.

Να περάσετε καλά να έχετε υγεία γιατί μόνο αυτό μετράει τελικά. Όλα τα άλλα θα τα παλέψουμε.


Καλές γιορτές και χρόνια πολλά σε όλους.

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.