Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγ. Νικολάου σε Πλωμάρι και Αμπελικο- ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΝΤΕΟ


Χθες 6 Δεκεμβρίου 2018 εορτή του Αγίου Νικολάου

Χθες 6 Δεκεμβρίου 2018 εορτή του Αγίου Νικολάου γιόρταζε το Πλωμάρι τον πολιούχο του.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου και την περιφορά της εικόνας στο Πλωμάρι.

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, Πολιούχου Πλωμαρίου στον ομώνυμο Καθεδρικό Ιερό Ναό αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. 

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξείρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μυτιλήνης , Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος, συμμετεχόντων από των ιερέων της πόλεως και των όμορων χωριών.
Πλήθους πιστών από το Πλωμάρι αλλά και από τα όμορα χωριά και από την Αγιάσο , την Γέρα και την Μυτιλήνη κατέκλυσαν από νωρίς το πρωί τον Ιερό Ναό για να τιμήσουν και να συνεορτάσουν τον Πολιούχο του Πλωμαρίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών και δωρητών των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων Πλωμαρίου , ακολούθησε η Δοξολογία για την ναυμαχία της ΄Ελλης και Λήμνου και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διοικητής του ναυτικού κλιμακίου Λέσβου ,στην συνέχεια με συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας και του αγήματος της 98 ΑΔΤΕ και του ναυτικού αγήματος και των παιδιών με τις παραδοσιακές στολές , πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των Ιερών Λειψάνων στο λιμάνι και στην πλατεία του Πλωμαρίου με την συμμετοχή και την παρουσία πλήθος πιστών και όλων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου .                          


Το εκκλησιαστικό συμβούλιο ευχαριστεί και εύχεται ολόψυχα χρόνια πολλά  και του χρόνου με υγεία του Αγίου Νικολάου .

Φωτογραφίες & Βίντεο: Μανώλης Λαγουτάρης – Φλασάκι




Αμπελικο- ΦΩΤΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΜΠΟΥΡΑ

Πανηγυρική θεία λειτουργία Αγίου Νικολάου στο Αμπελικό