Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στο αγροτικό δίκτυο της Λέσβου- Κλειστός ο δρόμος Ακρασίου –Δρώτας- Κατέρρευσε οικία στο Νεοχωρι



Νέες κατολισθήσεις, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, προκάλεσαν οι έντονες χθεσινές βροχοπτώσεις στο νησί.


Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λέσβου Νίκο Καρασάββα, «έχουν αναφερθεί και ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες αποκατάστασης, κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμάρι – Μελίντα ο οποίος έχει κλείσει. Επίσης, κλειστός είναι από κατολισθήσεις ο δρόμος Ακρασίου -Δρώτας».

Σύμφωνα με τον κ. Καρασάββα, έχει αναφερθεί η κατάρρευση παλιού ακατοίκητου σπιτιού στο Νεοχώρι του Πλωμαρίου.

Σοβαρά προβλήματα έχουν επίσης δημιουργηθεί στην αγροτική οδοποιία των περιοχών θερμής, Πλωμαρίου και Γέρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους ειδικούς, οι εκτεταμένες κατολισθήσεις βράχων τις τελευταίες μέρες σε συνδυασμό με τη γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που προκάλεσε στη νότια Λέσβο ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017.

Όπως είπε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας: «Απαιτείτε άμεσα να υπάρξει συνολική μελέτη για τις κατολισθήσεις που παρατηρούνται μετά από δυνατές βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα πριν θρηνήσουμε θύματα.

Πριν σχεδόν ένα μήνα υπήρξαν κατολισθήσεις βράχων μέσα στο Πλωμάρι που κατέστρεψαν κατοικίες. Προχθές Παρασκευή υπήρξε μια κατολίσθηση στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και πάλι μέσα στο Πλωμάρι. Χθες και σήμερα είχαμε εκδήλωση του φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι λένε πως ο περσινός σεισμός έχει δημιουργήσει τις αποκολλήσεις των βράχων που λόγω των βροχοπτώσεων πέφτουν. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε το πρόβλημα να το λύσει η φύση από μόνη της. Πρέπει να δράσουμε άμεσα. Επαναλαμβάνω πριν θρηνήσουμε θύματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ