Νέα κατολίσθηση | Βράχια έκοψαν στην μέση το Πλωμάρι από την Μελιντα (PICS, VID)


Κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 15 προς Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Σύμφωνα με το Plomarinews.gr κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 15 προς Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, λόγω της έντονης βροχόπτωσης σημειώθηκε νέα μεγάλη κατολίσθηση αυτή τη φορά στο δρόμο Μελίντας – Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα στο ύψος του Λογαρά (βραχονησίδα), ο δρόμος να “κοπεί” στα δυο με την κυκλοφορία να είναι αδύνατη. Από τις πρωινές ώρες στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα για τον καθαρισμό του δρόμου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, παρουσία της αστυνομίας.

Μικρές πέτρες  και βράχοι έχουν πέσει σε διάφορα σημεία κατά μήκος του δρόμου, αλλά οι μεγάλοι βράχοι που έπεσαν στο συγκεκριμένο σημείο προκάλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα και τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ λόγω κεραυνών πιθανόν προκλήθηκε πρόβλημα στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών καναλιών στην Αγκαθερή. Λόγω των κατολισθήσεων, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Ακρασίου – Δρότας που είναι κλειστός.


Η ανακοίνωση από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων, σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, οι οποίες εκτελούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.