Επιτυχημένη η συμμετοχή του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 5η Athens International Tourism Expo 2018 (PICS)



Εντυπωσίασαν τα περίπτερα της περιφέρειας και του Δήμου Λέσβου στην 5η Athens International Tourism Expo 2018 (ΑΙΤΕ). 


Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην 5η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε στην 5η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Athens International Tourism Expo 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan στα Σπάτα από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018. Στόχος ήταν η παρουσίαση και προώθηση των νησιών της Περιφέρειας, τόσο στην εσωτερική τουριστική αγορά, όσο και στο εξωτερικό, μέσω προγραμματισμένων επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β).



Στην έκθεση παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σαμίων κ. Κωνσταντίνος Αγγελής ως εκπρόσωπος του Δήμου Σάμου, μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και επαγγελματίες από τη Λέσβο και τη Χίο.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Β2Β τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησαν 30 συναντήσεις με tour operators και τουριστικούς πράκτορες από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Τουρκία, Ρωσία και από την ομογένεια της Αμερικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ειδικά για την παροχή πακέτων δραστηριοτήτων και εμπειριών. Τα στοιχεία επαφών από τις συναντήσεις θα σταλούν από τη Διεύθυνση Τουρισμού σε όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες των νησιών.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, καθώς και με εκπροσώπους της εταιρείας Yandex, της εταιρείας διαδικτύου που εξυπηρετεί κυρίως το ρωσικό κοινό, με στόχο τη διερεύνηση της δυνατότητας προβολής των νησιών.

Ολοκλήρωση συμμετοχής της Λέσβου στην “5th ATHENS INTERNATIONAL TOURISM EXPO”.   

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, η συμμετοχή της Λέσβου στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αττικής, την “5η Athens International Tourism Expo”, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), από 7 έως 9 Δεκεμβρίου 2018.  

 
Την οργάνωση της συμμετοχής, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προώθησης της τουριστικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού, καθώς και της επιχειρηματικής αποστολής που συνέδραμε την όλη παρουσία της Λέσβου, ανέλαβε ο Δήμος Λέσβου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών & Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τους άλλους τουριστικούς – αναπτυξιακούς φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου (Ο.Τ.Α.Λ.) Α.Μ.Κ.Ε., με την πολυποίκιλη υποστήριξη διαφόρων Λεσβιακών Συλλόγων της Αθήνας και μεμονωμένων απόδημων της πρωτεύουσας.       

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν η “ATTICA GROUP” με τις δύο ακτοπλοϊκές της εταιρείες “HELLENIC SEAWAYS” και “BLUE STAR FERRIES”, που συνδέουν σε καθημερινή βάση τη Λέσβο με την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεισφορά του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου και του Προέδρου του Γαβριήλ Χαλδέζου.



Γενικότερος στόχος της συμμετοχής, ήταν η προώθηση της τουριστικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας του νησιού καθώς και των ποικίλων εξειδικευμένων τουριστικών “προϊόντων” της κάθε περιοχής, στο κοινό και τους επαγγελματίες της έκθεσης.

Ειδικότερος στόχος, ήταν η προσέλκυση επισκεπτών από την Αττική κατά την τρέχουσα περίοδο 2018 – 19, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της Λεσβιακής αποστολής, με τους προσκεκλημένους hosted buyers της έκθεσης (εμπορικοί επισκέπτες – tour operators απ’ όλο τον κόσμο), προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για άμεσες και μελλοντικές συνεργασίες.  

Το περίπτερο της Λέσβου συνολικού εμβαδού 40 τ.μ. βρισκόταν ακριβώς δίπλα στη “B2B Meetings Area”. Σε εν σειρά stands, φιλοξενήθηκε το διαφημιστικό & εκθεσιακό υλικό όλων των γεωγραφικών προορισμών του νησιού, για την άρτια και χωρίς διακρίσεις προώθησή τους, ενώ σε διακριτό χώρο βρισκόταν το “gastronomy section”, με έκθεση των χαρακτηριστικότερων τοπικών διατροφικών προϊόντων, διεξαγωγή γευσιγνωστικών δοκιμών και πραγματοποίηση ζωντανής μαγειρικής με λεσβιακές συνταγές.



Εντός του ενιαίου περιπτέρου της Λέσβου φιλοξενήθηκαν: α) γενικά prospectus του νησιού, β) τοπικά έντυπα & banners προώθησης του κάθε γεωγραφικού προορισμού, γ) εν γένει μπροσούρες θεματικών τουριστικών προϊόντων, δ) έντυπα μουσειολογικού χαρακτήρα, ε) διαφημιστικό υλικό καταλυμάτων (ξενοδοχειακών μονάδων, villas, ενοικιαζομένων δωματίων, κ.α.), στ) διάφορα εκθέματα που συνάδουν με την ταυτότητα της περιοχής (κεραμικά, ξυλόγλυπτα, αγιογραφία, κ.α.), κ.ο.κ.

Το περίπτερο της Λέσβου, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός της Υφυπουργού  Τουρισμού Έλενας Κουντουρά που εγκαινίασε την “5η Athens International Tourism Expo”, όλες σχεδόν οι ξένες επιχειρηματικές αποστολές με τους hosted buyers που παρευρέθηκαν στην έκθεση, οι Έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού  και το απλό κοινό της Αθήνας, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τα τουριστικά, όσο και για τα γαστρονομικά προϊόντα του νησιού.   

Το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, καθώς και τους παραπάνω φορείς, εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης και σύμβουλος marketing της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Λέσβου Πάνος Πίτσιος, ο οποίος είχε αναλάβει το συντονισμό της συμμετοχής & παρουσίας της Λέσβου στη διεθνή αυτή έκθεση τουρισμού. 



Την αποστολή της Λέσβου πλαισίωσαν επίσης, με την πολύ ενεργή παρουσία τους συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, η Πρόεδρος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λέσβου και μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Ευγενία Δρεκόλια (Μυτιλήνη, Πέτρα & Μήθυμνα), τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Στράτος Κεφαλαδέλλης (Κεντρική Λέσβος) και Σάββας Σαμαρίδης (Βόρεια Λέσβος), το μέλος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Άσπα Μιχαλέλλη (Πλωμάρι), ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού & Ανάπτυξης Πλωμαρίου Γαβριήλ Χαλδέζος (Πλωμάρι) και ο εκπρόσωπος των παραγωγικών – διατροφικών επιχειρήσεων Λέσβου Γιώργος Παπαρίσβας (Μυτιλήνη). Επίσης, το περίπτερο της Λέσβου πλαισίωσαν με την καθημερινή τους παρουσία, συμβάλλοντας ποικιλοτρόπως στην προώθηση του νησιού, οι ακόλουθοι Λέσβιοι απόδημοι εθελοντές – μόνιμοι κάτοικοι της Αθήνας: Νατάσσα Σαμαρέλλη (Αντιπρόεδρος της Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών), Ευστρατία Καρυοφύλλη (Πρόεδρος του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας & μέλος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Σ.Α.), Μυρσίνη Ανδριώτη, Ειρήνη Σερέτη, Σοφία Μεσσηνέζη και Σταύρος Σταυρίδης (μέλη του Συλλόγου Μηθυμναίων Αθήνας), Ευστρατία Καραγεώργη (μέλος του Συλλόγου Πολιχνιατών Αθήνας), Γιώργος Ασημακόπουλος (Αντιδήμαρχος Παλαιού Φαλήρου & Ερέσιος τουριστικός επιχειρηματίας), Βάλια Ασημακοπούλου (επιχειρηματίας της Ερεσού), Βασίλης Βεμβέτσος (μέλος του Συλλόγου Μανταμαδιωτών Αθήνας), Κώστας Χαλδέζος (επιχειρηματίας Πλωμαρίου), Ζάνα Πρέκα και Βίκτωρ Σκάτσικας (φίλοι της Λέσβου).           



Πέραν της μεγάλης ζήτησης που υπήρξε για το ευρύτερο προϊόν (τουριστικοί προορισμοί και αγαθά) της Λέσβου, από το πολυπληθές κοινό που επισκέφθηκε το εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αττικής, εξίσου έντονο ενδιαφέρον διαφάνηκε και από τους ξένους tour operators, οι οποίοι μέσω των 200 και πλέον  προγραμματισμένων “B2B” και “B2C” συναντήσεων, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τόσο με τους εκπροσώπους του Δήμου Λέσβου, όσο και με τους Λέσβιους επιχειρηματίες – συνεκθέτες που παρευρέθηκαν στο περίπτερο του νησιού. Κατά τη διάρκεια των εποικοδομητικών επιχειρησιακών αυτών συναντήσεων με τους επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες της υφηλίου (ενδεικτικά αναφέρονται: Ουγγαρία, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Η.Π.Α., Λιθουανία, Ισπανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία, Βουλγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Λίβανος, Τουρκία, Ινδία, Καζακστάν, Νορβηγία, Ρουμανία, κ.α.), καταγράφηκαν λεπτομερώς τόσο η εκφρασμένη ζήτηση για τα διάφορα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Λέσβου (sports, students trips, adventures, nature – based tours, wellness, honey moon trips, weddings, bird watching, cruises, religion, κ.ο.κ.), όσο και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες – παρατηρήσεις που αφορούν στις μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες για την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Όλα αυτά τα στοιχεία, θα προωθηθούν με αναλυτικό report – απολογισμό σε όλους τους  επαγγελματίες του τουρισμού, προς αξιοποίηση των ευκαιριών και οργάνωση – δημιουργία διαφόρων σχετικών projects στη Λέσβο.    



Εντός του περιπτέρου της Λέσβου και στο ειδικά διαμορφωμένο “gastronomy section”, όλες τις ημέρες της έκθεσης εκτίθεντο τα τοπικά διατροφικά προϊόντα και διεξαγόταν  γευσιγνωστικές δοκιμές προς τους εμπορικούς επισκέπτες & το κοινό της έκθεσης. Επιπλέον, με την ευγενική χορηγία του κρεοπωλείου “Μανταμάδος”, πραγματοποιούνταν συνεχής ζωντανή μαγειρική με λεσβιακές συνταγές, από τη Μολυβιάτισα μαγείρισσα Μυρσίνη Ανδριώτη, που βασιζόταν σε αγνά κρεατικά, τυροκομικά, ζυμαρικά και πτηνοτροφικά προϊόντα Λέσβου (προσφορά των κρεοπωλείων “Μανταμάδος” του Βασίλη Βεμβέτσου στο Νέο Κόσμο και του Αριστείδη Κλάβα στη Μυτιλήνη, της εταιρείας παραγωγής κρεάτων “Σελάχας”, των τυροκομικών επιχειρήσεων “Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου”, “Θυμέλης”, “Γαλακτοκομική Λέσβου”, “Lesvigal” και “Σαντζιλιώτης”, της επιχείρησης παραγωγής ζυμαρικών “Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου” και του πτηνοτροφείου Μυτιλήνης “Μανώλης Χατζέλης”), καθώς και στα άλλα προϊόντα των λεσβιακών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση (ελαιόλαδο, ελιές, σάλτσες, παξιμάδια, γλυκίσματα, κ.ο.κ.). Οι γευστικές προτάσεις – ουζομεζέδες της Μυρσίνης Ανδριώτη, τις οποίες απολάμβανε το κοινό της έκθεσης, συνοδεία ούζου Μυτιλήνης, Αγίας Παρασκευής, Γέρας, Πέτρας και Πλωμαρίου, ήταν: α) κοτόπουλο με ούζο και κουρκουμά, β) λουκάνικα με πράσο, γ) χυλοπίτες παντζαριού με σκόρδο και κρίταμο, δ) λουκάνικα με λαδοτύρι, ε) αυγά με παστουρμά, στ) μοσχαρίσια λουκάνικα με σάλτσα ντομάτας, ζ) παραδοσιακοί γκιουζλεμέδες, η) λουκάνικα χωριάτικα, θ) χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς και κρίταμο,  ι) λουκάνικα με ούζο και γλυκάνισο, ια) ομελέτα με κασέρι, ιβ) ομελέτα με φέτα, ιγ) αυγά με λουκάνικα, ιδ) χυλοπίτες με κοτόπουλο, ιε) στριφτά μακαρόνια με λιαστή ντομάτα, ιστ) συκώτι μοσχαρίσιο τηγανιά, και ιζ) μακαρονοσαλάτα με κασέρι.   



Πολύ σημαντική για την προώθηση της λεσβιακής γαστρονομίας, ήταν επίσης η παρουσία και η προσφορά του Λέσβιου executive chef και καθηγητή γαστρονομίας στα Ι.Ε.Κ “ΔΕΛΤΑ” Στράτου Ιωσηφέλλη, ο οποίος συντονίζοντας τους φοιτητές του, οργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία όλα τα γεύματα – lunch brakes των προσκεκλημένων hosted buyers – tour operators που παρευρέθηκαν στην έκθεση. 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Λέσβου, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στις σημαντικές ημερίδες που διοργανώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο του “Metropolitan Expo” και αναφερόταν σε τουριστικά ζητήματα, όπως “Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας”, “Τουρισμός: Δυναμική και νέες προοπτικές”, “Τάσεις και εξελίξεις στη βιομηχανία της φιλοξενίας”, “Τάσεις και εξελίξεις στο online travel”, κ.α. 

Τέλος όλο το τριήμερο και εντός του περιπτέρου του Λέσβου, διεξαγόταν ανοιχτός διαγωνισμός κοινού με ερωτήσεις γνωριμίας του νησιού, που προσέφεραν ως χορηγοί, η “Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου” και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες “Hellenic Seaways” και “Blue Star Ferries”. Τρία τυχερά ζευγάρια από την Αττική που απάντησαν σωστά σε όλες τις ερωτήσεις, μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε, κέρδισαν δωρεάν διακοπές στη Λέσβο.   



Οι 58 χορηγοί – παραγωγικές επιχειρήσεις παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, που στήριξαν το περίπτερο της Λέσβου και το section γαστρονομίας του νησιού (ανά  γεωγραφική περιοχή), ήταν: 


1. ΜΥΤΙΛΗΝΗ 

1.            “ΑΙΓΕΑΣ” Μ. ΓΑΝΕΛΛΗΣ – Τ. ΧΩΝΑΚΗ Ο.Ε.: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
2.            “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “MYTILANA” & “CRYSTAL
3.            “ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ” & “LESEL S.A.”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ “LESVOS GOLD
4.      “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ”, “LESVOS”.    
5.      “ΕΠΤΑ ΒΟΥΝΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΤΖΕΛΗ
6.      “ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “BLACKBIRD
7.            “ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
8.      “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
9.            “ΛΕΣΒΙΑΚΑ ΟΡΗ” Δ. ΚΑΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – Ι. ΦΩΤΙΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEOLION 
10.        “ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΗ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΟΝΔΡΟΜΠΗΛΑ
11.        “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ
12.        OLIVEWOOD HANDICRAFT”: ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΑ ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
13.         “ΠΑΝΤΑΖΗΣ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ : ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ “ΓΕΜΑΤΑ” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
14.  “ΣΠΕΝΤΖΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “VETO”
15.  “ΦΛΟΚΑΚΙ” ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΕΜΑΤΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
16.  “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.”: ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ  


2. ΘΕΡΜΗ & ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ

ü  “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 
ü  APIS FABRICCA”: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ, ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ü  “ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ” ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΜΒΕΤΣΟΣ: ΚΡΕΑΤΑ, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΠΡΟΪΟΝΤA ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ
ü  SAPFO”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΘΕΡΜΗΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΠΑΠΑΔΕΛΛΗ 
ü  “ΣΑΝΤΖΙΛΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΘΕΡΜΗΣ
ü  ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ


3. ΓΕΡΑ & ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑΣ

17.  GERAS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΓΛΙΓΛΗ 
18.  “MEROPI”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ
19.  “ΜΟΔΟΥΣΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ     
20.  “ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΣΑΜΑΡΑ
21.  STALOS”: EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
22.  “ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  
23.  “ΤΕΠΕΣ”: ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΣΙΑ ΓΕΡΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗ
24.  “ΤΡΙΧΩΝΑΣ Π. & Θ Ο.Ε.”: ΟΥΖΟ “ΑΙΓΑΙΟ”    


4. ΠΛΩΜΑΡΙ

25.  ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ 
26.  ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΕΛΛΗΣ ΜΙΧ.ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
27.  “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ
28.  “ΡΑΦΤΕΛΛΗ – ΠΡΩΤΟΥΛΗ & ΣΙΑ Ε.Ε.”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ “AEGEAN GOLD  


5. ΑΓΙΑΣΟΣ & ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ  

·           ΚΟΥΤΑΛΕΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           KRYSTAL”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ &  ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ ΑΕΡΙΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ
·           LASIA”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑΝΝΗ ΒΕΡΒΕΡΗ
·           “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ
·           “ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΓΙΑΣΟΥ “ΤΖΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΚΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΑΓΙΑΣΟΥ
·           “ΤΟ ΠΥΘΑΡΙ”: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΑΓΙΑΣΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΚΑΜΑΤΟΥ
·           ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΒΡΥΣΑΣ


6. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ: ΚΑΛΛΟΝΗ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, κ.α. 

·           “ΑΠΟΡΕΛΛΗΣ”: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ 
·           “ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΙΛΙΑΣ” ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΡΑΚΗ
·           “ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΚΡΟΝΟΣ”: ΟΥΖΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΑΠ. ΓΑΛΗΝΟΥ
·           “ΣΕΛΑΧΑΣ Α.Β.Ε.Ε.”: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΡΕΑΤΩΝ
·           FAENA PRODUCTS”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 


7. ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΣ: ΜΗΘΥΜΝΑ (ΜΟΛΥΒΟΣ), ΠΕΤΡΑ, ΣΤΥΨΗ, κ.α.  

29.  ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΘΥΜΝΗΣ “ΡΟΔΙ & ΣΤΑΧΥ”
30.  BIO ARONIA LESVOS”: ΑΡΟΝΙΑ ΛΕΠΕΤΥΜΝΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗ
31.  MAKARA GROVE”: ΤΥΠΟΠΙΗΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΤΑΣΙΟΥ 
32.  NISSOSGREEK FOOD: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ, ΣΟΦΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΕΖΗ
33.  “ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΙΧΑΛΗ”: ΟΥΖΟ ΠΕΤΡΑΣ
34.  ΣΑΡΡΗ ΟΛΓΑ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΥΨΗΣ


8. ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ: ΕΡΕΣΟΣ, ΣΙΓΡΙ, ΜΕΣΟΤΟΠΟΣ, ΑΝΤΙΣΣΑ, κ.α.

1.      “ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΣΟΤΟΠΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2.      “ΑΛΧΗΜΕΙΑ” ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ: ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ, ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑ
3.      “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ 
4.      “ΘΥΜΕΛΗΣ Ε. Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΝΤΙΣΣΑΣ
5.      “ΜΕΣΑΝΤΡΑ”: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ & ΟΙΝΟΙ “ΜΥΤΙΛΟΣ” ΕΡΕΣΟΥ, ΦΩΤΗ ΞΕΝΕΛΛΗ
6.      OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ


Μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και συντονιστής της συμμετοχής – παρουσίας της Λέσβου στην  “5th Athens International Tourism Expo”, Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, δήλωσε: 

«Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική διεθνή τουριστική έκθεση, με παρουσία πλήθους επαγγελματιών του τουρισμού από όλη σχεδόν την υφήλιο. Το άρτια οργανωμένο και “πλούσιο” περίπτερο της Λέσβου, για μία ακόμη φορά εντυπωσίασε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Τα πάνω από 200 επιχειρησιακά meetings των ανθρώπων της Λέσβου με τους διαμορφωτές της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής, μπορεί να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα για το τουριστικό μέλλον του νησιού, αφού έχουν καταδείξει τόσο τα πλεονεκτήματά του, όσο και τις αδυναμίες που υφίστανται. Η αξιοποίηση των συμπερασμάτων αυτών, είτε με θετικό, είτε με αρνητικό πρόσημο, είναι άμεσης προτεραιότητας από τους ιθύνοντες της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου. Θερμές ευχαριστίες, σε όλους τους εθελοντές, γηγενείς και απόδημους, που για πολλοστή φορά συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαιρετική παρουσίαση της Λέσβου».