ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ | 480.000€ για την αναβάθμιση του Πάρκου Αγίας Ειρήνης- Σε λίγους μήνες έτοιμο ένα σύγχρονο αστικό πάρκο


ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, και ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «Τέχνημα Αιγαίου Α.Ε.» υπέγραψαν τη σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Αναβάθμιση Πάρκου Αγίας Ειρήνης Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης» προϋπολογισμού 480.000,00 Ευρώ (με ΦΠΑ), που χρηματοδοτείται από Ε.Π. «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020».

Ειδικότερα, στο εν λόγω Πάρκο θα γίνει αναβάθμιση της παιδικής χαράς με τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας, αντικατάσταση των φθαρμένων οργάνων και επισκευή των υπολοίπων, συντήρηση όλων των ξύλινων καθιστικών, θα τοποθετηθούν καλαθάκια, και θα επισκευασθούν τα πλακόστρωτα και τα δάπεδα. Στη θέση του υφιστάμενου σιντριβανιού που είχε καταστραφεί, θα κατασκευασθεί νέο ανασχεδιασμένο σιντριβάνι με σύγχρονα υλικά και ανύψωση της στάθμης του δαπέδου. Θα τοποθετεί χλοοτάπητας στα παρτέρια του χώρου του σιντριβανιού και σποραδική συμπληρωματική φύτευση των παρτεριών με θάμνους και δέντρα. Επίσης θα γίνει αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού κ.α..

Με τις παραπάνω εργασίες, το Πάρκο της Αγίας Ειρήνης θα αναβαθμισθεί σε ένα σύγχρονο αστικό πάρκο πνεύμονα πρασίνου για το κέντρο της πόλης, αλλά και σε ένα χώρο ξεκούρασης, αναψυχής, παιχνιδιού και συνάθροισης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.