Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 40 κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης


ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΩΔΩΝΕΣ ΓΥΑΛΙΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στο πλαίσιο της υλοποίησης από τον Δήμο Λέσβου του προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών, τοποθετήθηκαν οι πρώτοι 40 κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών, με προτεραιότητα στις ενδιαφερόμενες ποτοποιίες του νησιού μας και καταστήματα εστίασης – Cafe Bar, που είναι και οι μεγάλοι παραγωγοί γυάλινης συσκευασίας.

Αναλυτικά, οι πρώτες θέσεις τοποθέτησης κωδώνων ανακύκλωσης γυάλινης συσκευασίας είναι:  Ποτοποιίες του  νησιού, Ναυμαχίας Έλλης (Ταβέρνες Επάνω Σκάλας) ,Τέρμα Ερμού στο Ύψος της οδού Κορνάρου (στις Ταβέρνες), Κιόσκι - Λέσχη Αξιωματικών, Π. Κουντουριώτη (πλησίον Τελωνείου) , Είσοδο Πάρκου Χατζηδήμου, Πλατεία Σαπφούς, Λαδάδικα (Αθανασίου Μητρέλια και Στοά) , Προκυμαία Μυτιλήνης, Δημοτικό Κήπο, Πίσω από το Παλιό Δημαρχείο, Κέντρα εστίασης οδού Χριστουγέννων ( επί της οδού Πανσελήνου), Παρκινγκ - έναντι ΔΕΗ, Πάρκο Αγίας Ειρήνης έναντι ΚΤΕΛ, Πλατεία Αλυσίδας, Οδυσσέα Ελύτη - (Δημαρχείο), Βύρωνα Καραπαναγιώτη και Οδυσσέα Ελύτη (Παρκάκι), Μακρύς Γιαλός (Καταστήματα Εστίασης), Μακρύς Γιαλός (ΝΟΜ), Μαρίνα Μυτιλήνης, Χρυσομαλλούσα (πλησίον πάρκου), Γοργοποτάμου στο πάρκο (σούπερ μάρκετ Μυτιλήνη), Ηλία Βενέζη  στο mini market, Βοστάνη, Γήπεδο Μυτιλήνης, Ε. Βοστάνη & Παρασκευαϊδη (πλησίον Νοσοκομείου), Χάλικα Μυτιλήνης (στο mini market), Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Φοιτητικές Εστίες / Κυλικείο, Status, Βαρειά - Έναντι Ξενοδοχείου Ηλιοτρόπιο, Βαρειά -Ιστορικό, Νεάπολη Ξενοδοχείο Elysion, Αεροδρόμιο, Παναγιούδα Λιμανάκι (στην εκκλησία), Λουτρόπολη Θερμής (πλησίον περιπτέρου) και Πλωμάρι – κέντρο



Οι θέσεις τοποθέτησης είναι προσιτές σε κάθε ενδιαφερόμενο δημότη και επιχειρηματία για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου, παρέλαβε ειδικό γερανοφόρο όχημα με το οποίο θα συλλέγονται οι κώδωνες και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του προγράμματος.

Με δεδομένο ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται από την ευαισθησία και τη συμμετοχή όλων. Οι ενεργοί πολίτες και οι επιχειρηματίες είναι ο κινητήριος μοχλός για να υλοποιηθούν με επιτυχία οι στόχοι του προγράμματος.



Καλούμε τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια του Δήμου Λέσβου και να συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών που θα προσφέρει μέγιστα οφέλη στον τόπο μας.

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να αλλάξουμε τις καθημερινές μας συνήθειες και:

Να διαχωρίζουνε τα απορρίμματα συσκευασίας (γυαλί, χαρτί μέταλλο, πλαστικό) από τα υπόλοιπα απορρίμματα.
 Να ανακυκλώνουμε τις γυάλινες συσκευασίες στους κώδωνες γυαλιού που θα βρούμε στη γειτονιά μας.
Να ανακυκλώνουμε τις υπόλοιπες συσκευασίες στο μπλε κάδο της γειτονιάς μας.
Για την έναρξη του προγράμματος χωριστής συλλογής γυάλινων συσκευασιών, ξεκίνησαν δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων και τσαντών.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην υπηρεσία καθαριότητας & ανακύκλωσης στο τηλέφωνο του Δήμου Λέσβου 2251025555, που υποστηρίζει το πρόγραμμα.

Με τις ευχές μου για χαρούμενες γιορτές,
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης
Γιώργος Κατζανός