Ακριβότερο το τραπέζι των Χριστουγέννων στην Μυτιλήνη – Στα 3,60€ η Γαλοπούλα, στο 8,50€ το κατσικάκι και στα 7,80€ το αρνάκι γάλακτος


Όλες οι λεπτομέρειες για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σύμφωνα με τις τιμοληψίες από το Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στα περσινά επίπεδα ως προς τις κατώτατες τιμές και ακριβότερο ως προς τις ανώτατες τιμές καταγράφει το κόστος για το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι το Τμήμα Εμπορίου κατά την καθιερωμένη τιμοληψία την περίοδο 13 έως 17 Δεκεμβρίου 2018 λόγω των ημερών η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.

Οι δημόσιες τιμοληψίες έγιναν από τις 13 έως 17 Δεκεμβρίου σε καταστήματα πώλησης τροφίμων (κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές, καθώς και κεντρικά και συνοικιακά κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία) της Μυτιλήνης.



Να υπενθυμίσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από την υπηρεσία είναι αντιφατικά. 

Και στην παρούσα τιμοληψία όμως για τα φετινά Χριστούγεννα οι ανώτατες τιμές που καταγράφονται σε κάποια προϊόντα δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση το μεγάλο κομμάτι των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο νησί μας, καθώς είναι ακραία τσουχτερές, και ισχύουν για παράδειγμα μόνο σε περιπτώσεις βιολογικών οπωροκηπευτικών..

Βλέποντας κανείς τους πίνακες του Τμήματος Εμπορίου με τις ανώτατες και τις κατώτατες τιμές φέτος τα Χριστούγεννα σε σύγκριση με το 2017 παρατηρεί πως στα περισσότερα από τα προϊόντα, όπου οι κατώτατες τιμές φέτος είναι μειωμένες, οι ανώτατες αυξάνονται σε σύγκριση με πέρυσι ή και αντίστροφα!

Για τις τιμές των καυσίμων σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία ελαφρά πτώση.

Στην ιστοσελίδα www.fuelprices.gr, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τις τιμές των καυσίμων και τα πρατήρια που τα διαθέτουν σε κάθε περιοχή της χώρας

Στην Λέσβο πάντως σύμφωνα με την ενημέρωση στις 19/12 η αμόλυβδη 95 οκτ κοστίζει κατά μέσο όρο 1,636, η αμόλυβδη 100 οκτ 1,845€, το πετρέλαιο κίνησης 1,465€ και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,206€

Πιο συγκεκριμένα ο πίνακας που δόθηκε στην δημοσιότητα με τις τιμές για τα Χριστούγεννα 2018 είναι:


Και η σύγκριση με το 2017