Στην Λέσβο η ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά- Επίσκεψη στην 265 Μ/Κ ΤΕ του Μανταμαδου και στην Ι.Μ Αρχάγγελου Ταξιάρχη (PICS)



Στην Λέσβο η Υφυπουργός Εθνικής  Άμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά


Η ΥΦΕΘΑ μετέβη στη Λέσβο, όπου συνοδευόμενη από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Μανωλάκο Νικόλαο, επισκέφθηκε το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (265 Μ/Κ ΤΕ) και την Ιερά Μονή Αρχάγγελου Ταξιάρχη Μιχαήλ, στο Μανταμάδος.

Κατά τη διάρκεια επισκέψεων, η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ευχήθηκε καλές γιορτές στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατεύσιμους.

Η ΥΦΕΘΑ εξήρε τις Ένοπλες Δυνάμεις για το έργο τους στα νησιά και ευχαρίστησε το προσωπικό. Τέλος, τόνισε ότι κάθε Έλληνας πολίτης νιώθει ασφαλής λόγω της αποφασιστικότητας, της αποτελεσματικότητας και του υψηλού ηθικού που χαρακτηρίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Συνάντηση με Δήμαρχο και Γιαννέλλη

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε χθες στο γραφείο του με την Υφυπουργό Εθνικής  Άμυνας κα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, που επισκέπτεται τη Λέσβο.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε την κα Κόλλια -Τσαρουχά, την συνεχάρη για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Επεσήμανε την άριστη συνεργασία μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Δήμου Λέσβου, σε πολλά και ποικίλα θέματα και συζήτησε μαζί της θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία προς όφελος της κοινωνίας. Ακολούθως, ο κ. Γαληνός, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις δράσεις του Δήμου Λέσβου, έθεσε διάφορα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν το νησί μας, ζητώντας την στήριξη του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.



Η κα Κόλλια – Τσαρουχά άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον Δήμαρχο και τον ευχαρίστησε για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θέσεων του Δήμου επί όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν, δηλώνοντας ότι θα πράξει ο,τι είναι δυνατό για την προώθησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός παρέδωσε στον Δήμαρχο ποσότητα φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Λέσβου. Ο κ. Γαληνός, την ευχαρίστησε θερμά για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και της χάρισε αναμνηστικά δώρα, ενώ η Υφυπουργός με τη σειρά της ενεχείρησε στο Δήμαρχο θυρεό με το έμβλημα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Την Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και ο Διοικητής της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Σταύρος Τσερπές.



Στην Συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης είχε εθυμοτυπική επίσκεψη από την Υφυπουργό  Εθνικής Άμυνας κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, με την παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου κ. Νικολάου Μανωλάκου  και του Διοικητή της 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγο κ. Σταύρο  Τσερπέ.