Ελεύθερος ο 29χρονος που σακάτεψε στο ξύλο 45χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές σε παρκινγκ σουπερ μάρκετ της Μυτιλήνης


Με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν εμφάνιση δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Με περιοριστικούς όρους, που προβλέπουν εμφάνιση δυο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή χθες ο 29χρονος κατηγορούμενος για την επίθεση σε 45χρονο μετανάστη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος διαμένει στη Λέσβο εδώ και επτά χρόνια.



Ο 29χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής γίνονται προσπάθειες να ενεργοποιηθεί σε βάρος του η κατηγορία της διάπραξης των αδικημάτων υπό την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου.

Το θύμα της επίθεσης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Αύριο αναμένεται να αποκατασταθεί χειρουργικά το συντριπτικό κάταγμα αριστερής ωλένης που του προκάλεσε ο δράστης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, το περασμένο Σαββάτο το απόγευμα, στον χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, δέχθηκε την επίθεση του 29χρονου, όταν του ζήτησε να μη σταθμεύσει σε χώρο που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες.



Μιλώντας στο ΑΜΠΕ από το νοσοκομείο, ο Ιμάμ Ουντίλ υποστήριξε ότι ο δράστης τής σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να τον σκοτώσει». Όπως είπε, με έναν λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο, του επιτέθηκε βρίζοντάς τον, σήκωσε δε τον λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ κι έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι» είπε ο Ιμάμ.

Οι εργαζόμενοι στο σούπερ μαρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν, ενώ, όπως δηλώνουν, τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του.

Ο 45χρονος ζει στη Λέσβο κι έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του στο νησί. Από το 2013 εργάζεται συνεχώς στον περιβάλλοντα χώρο του σούπερ μάρκετ, μαζεύοντας καρότσια και καθαρίζοντάς τον, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα επτά παιδιά του και τη σύζυγό του, που ζουν στο Μπαγκλαντές.

Πηγή: ΑΜΠΕ