Στην τελική ευθεία η ολική ανακαίνιση του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μόριας αξίας 180.000€


Ο κ. Κατσαρός ανακοίνωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα ξεκινήσει η πραγματοποίηση των εργασιών

Η ανακοίνωση του 6/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μόριας

Το σχολείο μας βρίσκεται σε μια τοποθεσία που τα τελευταία χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Σκοπός μας, ως εκπαιδευτικοί, είναι μέσα από διάφορες ενέργειές μας να φτιάξουμε προς το καλύτερο τη ζωή των μαθητών μας για το χρονικό διάστημα που διαβιούν εντός του σχολικού χώρου είτε τις πρωινές ώρες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είτε τις απογευματινές στον ελεύθερο χρόνο τους.

Μια από αυτές τις ενέργειες ήταν  η αποστολή από τους εκπαιδευτικούς  ενός εγγράφου στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσα και στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου τον περασμένο Ιούνιο, με το οποίο ζητούσαμε την κατ΄εξαίρεση επιχορήγηση του σχολείου μας (εκτός τακτικών επιχορηγήσεων) με ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα ανακένιζε και θα αναβάθμιζε ενεργειακά το υπάρχον κτίριο καθώς και σημαντικές επισκευές και προσθήκες στον αύλειο χώρο.
Τα ανωτέρω Υπουργεία έκαναν δεκτό το αίτημά μας και ανέθεσαν στο Δήμο Λέσβου τη μελέτη για το απαιτούμενο κόστος των εργασιών ανακαίνισης του Δ.Σ. Μόριας.  Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μετά από αυτοψία και σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφό της το οποίο έστειλε στο Υπουργείο Παιδείας τον περασμένο Ιούλιο, εκτίμησε ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται:

Αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων με ενεργειακά.
Τοποθέτηση αντλίας θερμότητας.
Θερμομόνωση και υγρομόνωση δώματος του σχολείου.
Κατασκευή ξύλινου σκίαστρου.
Τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ.
Αντικατάσταση της μεταλλικής πόρτας εισόδου στο σχολείο.
Δημιουργία φρεατίου ομβρίων υδάτων.
Τοποθέτηση προκατασκευασμένης αίθουσας .
Δημιουργία  χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων για τους γονείς.

 Μετά τις ενέργειες του Δήμου Λέσβου, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε &  ήδη βρίσκεται στο ταμείο του Δήμου Λέσβου το ποσό των 180.000 ευρώ. Σε συνάντηση που είχαμε με τον αρμόδιο για το θέμα αυτό Αντιδήμαρχο κ. Κατσαρό στο γραφείο του στις αρχές Νοεμβρίου, μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Μόριας, αφού μας έγινε ενημέρωση για τη διαδικασία που απαιτείται για την πραγματοποίηση των έργων, ο κ. Κατσαρός μας ανακοίνωσε ότι από τη στιγμή που τα χρήματα ήδη υπάρχουν, με την αρχή του νέου έτους θα ξεκινήσει η τελική μελέτη και προκήρυξη του ανωτέρω έργου ώστε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 να ξεκινήσει η πραγματοποίηση των εργασιών.
 
Τα χρήματα υπάρχουν. Η πρόθεση από τον Αντιδήμαρχο Λέσβου κ. Κατσαρό για την άμεση ολοκλήρωση του έργου υπάρχει. Ως εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ζούμε καθημερινά στη Μόρια την αγωνία και την έντονη ψυχολογική κατάσταση τόσο των μαθητών μας όσο και των γονέων τους, πιστεύουμε ότι με την ανανέωση και αναβάθμιση του σχολείου μας η πολιτεία θα δείξει ότι πραγματικά είναι δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται καθημερινά από πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους της Μόριας.


6/θ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μόριας