Κατάληψη στο Λύκειο-Γυμνάσιο Αγρας για το Μακεδονικό (PICS)Η πρώτη κατάληψη σε σχολειό της Λέσβου με αφορμή τις αυριανές μαθητικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο και Γυμνάσιο Άγρας


Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια «καμπάνια» με μηνύματα sms και events στο Facebook, με την οποία οι μαθητές καλούνται να προβούν σε πανελλαδικές καταλήψεις για αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου σε πραγματοποίηση μαθητικής πορείας για το μακεδονικό ζήτημα.

Μάλιστα, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι μαθητές είχαν ήδη θέσει υπό κατάληψη τις σχολικές τους μονάδες και το γεγονός ήρθε να πάρει έκταση και στην Αγρα.

Οι μαθητές όντας επηρεασμένοι από τα εθνικά θέματα που αφορούν τη χώρα θέλησαν να δηλώσουν τη στάση τους και τη συμμετοχή και των ιδίων σε όσα συμβαίνουν, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τα κοινά ζητήματα του κράτους που αφορούν όλους τους πολίτες.

Από σήμερα το απόγευμα μαθητές πραγματοποιούν κατάληψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγρας και ουσιαστικά είναι το πρώτο σχολείο της Λέσβου που ανοίγει τον χορό των μαθητικών κινητοποιήσεων