Ο άμεσος καθαρισμός χειμάρρων έσωσε την Λέσβο από την ολοκληρωτική καταστροφή- (PICS)


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δ.Ε. Γέρας, Πλωμαρίου, Ευεργέτουλα και Μυτιλήνης


Όπως δήλωσε ο Αντιπειριφερειαρχης κος Βαλσαμιδης  «Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων»

Αναλυτικά η χθεσινή του ενημέρωση:

«Επιστροφή από τις πληγείσες περιοχές της Μυχούς, του Κάτω Τρίτους, της Δημοτικής Ενότητας Γέρας, της Πλαγιάς και του Πλωμαρίου, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν είναι αρκετά και οι εργασίες αποκατάστασης είναι ήδη σε εξέλιξη .. και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν πραγματοποιηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων στις περιοχές αυτές από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, χείμαρροι που είχαν δεκαετίες να καθαριστούν.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει υποβάλει αίτημα προς την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δ.Ε. Γέρας, Πλωμαρίου, Ευεργέτουλα και Μυτιλήνης.

Η υποβολή αιτήσεων για την δήλωση ζημιών θα γίνεται από αύριο στα κατά τόπους γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Λέσβου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές που εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες.. Χρειάζεται δύναμη απ' όλους για να αντιμετωπίσουμε και τα προβλήματα αυτά και να λέμε δόξα τω θεώ που δεν χάθηκε κάποια ανθρώπινη ζωή, γιατί τα υπόλοιπα φτιάχνουν .».