Σαράντα μέρες χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο – Παραδόθηκε το ξίφος του στη γυναίκα του (PICS)



Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του λιμενικού Κυριάκου Παπαδόπουλου τελέστηκε την Κυριακή στη Μυτιλήνη.

Ο 44χρονος Κυριάκος Παπαδόπουλος έφυγε πρόωρα και ξαφνικά προδομένος από την καρδιά του.

Η σύζυγος του, τα παιδιά του, συνάδελφοί του, στρατιωτικοί αλλά και πολιτικοί όπως ο  υπουργός δικαιοσύνης κ Αθανασίου, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ Καλογήρου ο Αντιπερειφεριαρχης κος Κυτελης κ.α ήταν εκεί «ο Κυριάκος ήταν ήρωας και σήμερα θρηνούμε όλοι τον φίλο μας, τον πατέρα, τον συμπολίτη μας που έδινε τη ζωή του να σώζει από τα νερά του Αιγαίου ψυχές» είπε συγκινημένος ο ιερέας. Ο Κυριάκος έφυγε ξαφνικά από καρδιά τον προηγούμενο μήνα.


Ο Κυριάκος, ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 - 2016.

«Πόσους ανθρώπους έχετε σώσει;» τον είχε ρωτήσει ο Βέρνερ Φάιμαν, όταν με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν επισκεφθεί τη Μυτιλήνη. «Περισσότερους από πέντε χιλιάδες» του απάντησε ο Έλληνας αξιωματικός. Δεν άκουσε καλά ο τότε Αυστριακός καγκελάριος και του είπε πως «πέντε ζωές είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τον διόρθωσαν και του είπαν πως πρόκειται για πέντε χιλιάδες ζωές... «Είσαστε πραγματικός ήρωας», του είχε πει έκπληκτος ο Φάιμαν.


Φωτορεπορτάζiellada.gr,