Στον Ταξιάρχη Μανταμαδου και στην Ι.Μ Αγίου Ραφαήλ οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς (PICS, VID)

Αίσθηση προκάλεσε η επιβλητική παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων στην προκυμαία Μυτιλήνης την Πέμπτη κατά την διάρκεια της παρέλασης για την 106η επέτειο απελευθέρωσης στην πόλη μας


Όλοι έμεναν έκθαμβοι από το παράστημα και τον βηματισμό των Ευζώνων και έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο

Το άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, άνοιξε φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά την στρατιωτική παρέλαση.

Οι εύζωνοι ταξίδεψαν στη Μυτιλήνη προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους Λέσβιους που έπεσαν μαχόμενοι για την ελευθερία του νησιού μας από τον Τούρκικο Ζυγό.



Μάλιστα την Πέμπτη μετά το πέρας της παρέλασης και λιγο πριν αναχωρήσουν για την βάση τους στην Αθήνα οι Εύζωνες με τον υπεύθυνο Αξιωματικό της Φρουράς λοχαγό ΠΖ Νικό Βαβλεκη μετέβηκαν για να προσκυνήσουν στον Ταξιάρχη Μανταμαδου και στην Ι.Μ του Αγίου Ραφαήλ, παίρνοντας και τα ανάλογα αναμνηστικά από την βιβλιοθήκη της μονής.

Κρίμα που ο Δήμαρχος, ο Δήμος Λέσβου δεν τους φώναξε να τους τιμήσει στο δημαρχείο για την παρουσία τους στην Μυτιλήνη, όπως έκανε με τους αεροπόρους… Δεν πειράζει τους τίμησε ο κόσμος με τα χειροκροτήματα τους.....

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στους Εύζωνες ήταν και Μυτιληνιός φαντάρος, όπως και πριν λίγο διάστημα είχαμε ακόμα ένα Μυτιληνιό τον Νικό Μπαρακη ο οποίος απολύθηκε πριν μερικούς μήνες σαν εκπαιδευτής Ευζώνων.

Να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ένα ευχαριστούμε στους λεβέντες μας Εύζωνες που ομόρφυναν με την παρουσία τους την παρέλαση για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης…. 

Σας περιμένουμε και του χρόνου στο νησί μας…






Δείτε πλάνα και φωτογραφίες που κατέγραψε η LesvosPost WEB TV από την 8η Νοεμβρίου