Στους κατοίκους της Λέσβου το βραβείο John McCain για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες

Στους κατοίκους της Λέσβου «για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες», θα δοθεί το πρώτο «βραβείο John McCain

Στους κατοίκους της Λέσβου «για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες», θα δοθεί το πρώτο «βραβείο John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο στο Κοινωφελές Εργο» (John McCain Prize for Leadership in Public Service).

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Halifax International Security Forum, την οποία αναπαρήγαγε το Politico, η Σίντι ΜακΚέιν, σύζυγος του προσφάτως αποβιώσαντος εμβληματικού γερουσιαστή των ΗΠΑ Τζον ΜακΚέιν.

Βραβεύοντας τους κατοίκους της Λέσβου, αναγνωρίζουμε τις θυσίες που έχουν κάνει για να προσφέρουν ασφάλεια, παρηγοριά και ελπίδα στους πρόσφυγες προκειμένου να αντέξουν τις απελπιστικά δύσκολες συνθήκες, αναφέρει η Σίντι ΜακΚέιν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα. Επίσης, εκφράζει την επιθυμία της το βραβείο αυτό, που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο 10ο ετήσιο Φόρουμ Διεθνούς Ασφαλείας Halifax, του οποίου ο γερουσιαστής McCain ήταν θερμός υποστηρικτής για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατιών του κόσμου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, στον Καναδά.  
Δηλώσεις Σπύρου Γαληνού

Ως «διεθνή αναγνώριση της θυσίας, του θάρρους και της πραγματικής αλληλεγγύης των κατοίκων της Λέσβου, που συγκλόνισαν τη διεθνή κοινότητα με την ανταπόκρισή τους στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση του 2015» χαρακτηρίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός το πρώτο «Βραβείο John McCain για τον Ηγετικό Ρόλο στο Κοινωφελές Εργο» (John McCain Prize for Leadership in Public Service) που, όπως έγινε γνωστό σήμερα, απονεμήθηκε στους κατοίκους της Λέσβου «για την ηρωική τους υποστήριξη προς τους πρόσφυγες».

«Αναγνώριση που, όπως σημειώνει ο κ. Γαληνός, αφορά τους κατοίκους της Λέσβου και αντανακλά σε όλους τους Έλληνες». Με τη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαληνός ευχαρίστησε «το ίδρυμα John McCain και τo Halifax Security Forum καθώς και την Cindy McCain προσωπικά για την τιμή αυτή προς τους συμπολίτες».

Το βραβείο θα απονεμηθεί στο 10ο ετήσιο Φόρουμ Διεθνούς Ασφαλείας Halifax -του οποίου ο γερουσιαστής J. McCain ήταν θερμός υποστηρικτής με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δημοκρατιών του κόσμου- το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο Χάλιφαξ της Νέας Σκοτίας, στον Καναδά. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Γαληνός εξέφρασε την πρόθεσή του να μην παραβρεθεί ο ίδιος αλλά κάποιος πολίτης της Λέσβου για να παραλάβει το βραβείο.

Στρατής Μπαλάσκας / ΑΠΕ – ΜΠΕ, αναδημοσίευση: lesvosnews.net