Παρέμβαση Καλογήρου για τα προβλήματα που δημιουργούν οι νέες ρυθμίσεις για τις άδειες οδήγησης,,στους ηλικιωμένους


Επιστολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στον αρμόδιο Υπουργό, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από τις νέες ρυθμίσεις για τις άδειες οδήγησης.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για τα θέματα που αφορούν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, καθώς και στην ανανέωση των αδειών οδήγησης κατόχων ηλικίας άνω των 74 ετών.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης επεσήμανε τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, καθόσον από την 1η Οκτωβρίου δεν διενεργούνται εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης.

Τέθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που προκαλούνται από το γεγονός ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση οι κάτοχοι άδειας οδήγησης άνω των 74 ετών, για την ανανέωση της άδειας οδήγησης υποχρεούνται να περνούν ξανά τη διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων όπως οι νέοι οδηγοί.

Η κα. Καλογήρου στη σχετική επιστολή της υπογράμμισε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στους πολίτες και ιδίως στον κλάδο των εκπαιδευτών και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού για την επίλυση του θέματος.