Επιστολή αγανάκτησης του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την τραγική κατάσταση που επικρατεί…στο «Βοστανειο»


Επιστολή του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προς τον υπουργό υγείας και όχι μόνο…

Μια σειρά θεμάτων που κατ’ επανάληψη σας θέσαμε, όχι μόνο δεν τα αγγίξατε αλλά ούτε καν δώσατε κάποια απάντηση.

Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμα περιμένουμε από το Υπουργείο την ενίσχυση του ανεπαρκούς κονδυλίου των πρόσθετων αμοιβών έτους 2018 που και εσείς άλλωστε αναγνωρίσατε και υποσχεθήκατε κατά την εδώ επίσκεψή σας. Η ανησυχία μας δε, αυξάνει όταν πληροφορούμαστε ότι λόγω της ανεπαρκούς ενίσχυσης των πιστώσεων, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος έλλειψης υγειονομικού, φαρμακευτικού, χημικού και λοιπού υλικού.



Αυτές οι καταστάσεις είναι τουλάχιστο λυπηρές για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, ιδιαίτερα την εποχή που το μεταναστευτικό-προσφυγικό βρίσκεται σε έξαρση με σοβαρή επιβάρυνση του ιδρύματος. Άραγε έχει επιχορηγηθεί το Νοσοκομείο μας με κάποιο επιπλέον κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών λόγω του προσφυγικού; Και αν ναι, ποιο είναι αυτό το ποσό και πότε δόθηκε;

Ξεκίνησε κάτι ως προς την ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής;(παρά την εμφάνιση ακόμα και τρωκτικών!!! Σύμφωνα και με έγγραφη αναφορά του τμήματος). Γνωρίζετε ότι με την άμεση υποβολή της μελέτης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα και επαρκώς;

Καμία μέριμνα ακόμα δεν έχουμε διαπιστώσει, για την επιβαλλόμενη ελάφρυνση του βάρους που δέχεται το νοσοκομείο λόγω του μεταναστευτικού προβλήματος. Πληθώρα ανεξέλεγκτων εξετάσεων και προσέλευσης προσφύγων και μεταναστών, χωρίς την ανάλογη ενίσχυση σε προσωπικό και πιστώσεις, ενώ τα ραντεβού κλείνονται χωρίς μέτρο και κάποιο πλαφόν.
Είναι πλέον κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο, περισσότερο από ποτέ η δημιουργία δημόσιας δομής υγείας εντός του ΚΥΤ Μόριας.

Ελήφθη κάποια μέριμνα ως προς την αναρχία που επικρατεί τόσο στο πάρκιν όσο και στη φύλαξη του νοσοκομείου και με τα προβλήματα να επιδεινώνονται; Χρήζει άμεσης ενίσχυσης ο ανάλογος κωδικός, διότι λόγω των αυξημένων πλέον τ.μ. του ιδρύματος, δεν επαρκούν οι φύλακες και απαιτείται περισσότερο προσωπικό.



Παράλληλα με τα παραπάνω αγνοούνται προκλητικά σωρεία έγγραφων των τμημάτων για έλλειψη προσωπικού και επιλέγετε την πρόσληψη διαιτολόγου, συντηρώντας τα ερωτηματικά και τους ψίθυρους που προκαλεί αυτή σας η επιλογή !!!!

Με την επιλογή της αγνόησης και της σιωπής σας, φυσικό είναι να εικάζουμε ότι κανένα βήμα δεν έγινε για τη κάλυψη με ιατρό στον ανενεργό πλέον μαγνητικό τομογράφο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά οι συντοπίτες μας ενώ πολλοί εγκαταλείπουν την εξέταση, με ότι αυτό προκαλεί στην σωστή διάγνωση των παθήσεών τους.

Που βρίσκεται η πρόσληψη των μόνιμων ιατρών ειδικότητας νεφρολόγου και ενδοκρινολόγου;

Σας έχουμε θέσει τόσο εμείς όσο και το Αναισθησιολογικό τμήμα, το αίτημα να αποδοθεί ο χώρος ανάνηψης επιτέλους για την χρήση που είχε κατασκευασθεί και να μεταφερθεί από εκεί ο ιματισμός στο παλαιό λογιστήριο. Αντ’αυτού αυτή την αίθουσα την μετατρέψατε στην εποχή του internet  σε βιβλιοθήκη!!!

Το από πενταμήνου αίτημα με προσυνεννόηση μαζί σας για την μετατροπή εικοσιπέντε Υ.Ε. θέσεων σε δεκαεπτά ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ Νοσηλευτικής κάπου αραχνιάζει, όπως και η έγκριση για την μετακίνηση μιας νοσηλεύτριας εκτός ΜΕΘ (αφού φυσικά συντρέχουν όλοι οι νόμιμοι λόγοι).


Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.


                                     ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ            ΘΑΝΑΣΗΣ ΨΟΥΝΟΣ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
κ.ΥΠΟΥΡΓΟ Σ ΥΓΕΙΑΣ
κ.ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ 2ης ΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ &ΑΙΓΑΙΟΥ
κ.ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΝΟΣ.ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ