«Σύκο με καρύδια»… Το επιδόρπιο από τα σχολικά χρόνια της γιαγιάς και του παππού στους μαθητές του Δημοτικού Λουτρόπολης Θερμής


στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου- ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις-γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».


Ένα δυναμωτικό επιδόρπιο από τα σχολικά χρόνια της γιαγιάς και του παππού δοκίμασαν την Τρίτη οι μαθητές μας στα πλαίσια του διατροφικού προγράμματος «Βελτιώνω τη διατροφή μου- ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις-γνωρίζω τα τοπικά προϊόντα».
…………………………………………………………………………………………………
Δοκίμασαν  αποξηραμένα σύκα γεμιστά με καρύδια, που τα ετοίμασε, τα έψησε στο φούρνο της και  μας τα έφερε η μαμά της Αμάντας,  η κ. Ρουντίνα. Τα σύκα τα αγοράσαμε , ενώ την καρυδόψιχα μας την προμήθευσε δωρεάν η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων κ. Μίνα Καρμίρη. Το επιδόρπιο συμπληρώθηκε με παστέλια, που μας παραχώρησε δωρεάν το κατάστημα LIDL  Τα γεμιστά σύκα τα  σέρβιραν η Αργυρώ και η Άννα-Μαρία, μαθήτριες της Στ΄ τάξης .
…………………………………………………………………………………………………
Η λιχουδιά αυτή έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διατροφή των ελληνόπουλων που την  έπαιρναν μαζί τους στο σχολείο για κολατσιό, σε εποχές που οι  οικογένειες δεν είχαν να τους δώσουν κάτι άλλο. Είναι παρήγορο ότι όλα τα παιδιά έφαγαν με όρεξη το επιδόρπιο, αφού όπως μας είπαν τους είναι γνώριμη η γεύση τους από τις γιαγιάδες τους, που τους τα φτιάχνουν στο σπίτι.