Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στ. Τάσσο στην Λεσβο



Στη Λέσβο περιόδευσε την Παρασκευή και το Σάββατο ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, συνοδευόμενος από μέλη της ΤΕ Λέσβου του Κόμματος.


Την Παρασκευή το απόγευμα επισκέφθηκε τα Κεραμειά, το Ίππειος, και το Κάτω Τρίτος. Εκτός από τα γενικότερα προβλήματα της μείωσης μισθών, συντάξεων, και της αγανάκτησης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και της δυσπιστίας για τα άλλα αστικά κόμματα, το ειδικό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους και των χωριών αυτών, αυτή τη στιγμή, είναι η σχεδόν ολική καταστροφή της ελαιοπαραγωγής λόγω δάκου και ζητούν την ολική αποζημίωση καθώς και την έγκαιρη και επαρκή δακοκτονία για τον επόμενο χρόνο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την ολόπλευρη υποστήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα τους, για τα οποία άλλωστε έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις στη βουλή και τους διαβεβαίωσε ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ώστε να ικανοποιηθούν και τα δύο αιτήματα τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο βουλευτής και τα μέλη της ΤΕ του ΚΚΕ περιόδευσαν, με την επετειακή έκδοση του Ριζοσπάστη για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στα χέρια, στην αγορά της Μυτιλήνης. Πολλοί καταστηματάρχες τους είπαν ότι δεν είχαν κάνει ακόμα σεφτέ, και εξέφρασαν την απογοήτευσή τους και την οργή τους για το ΣΥΡΙΖΑ που με το μανδύα της αριστεράς πέρασε τις αντιλαϊκές πολιτικές που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν να περάσουν. Ειδικότερα εξέφρασαν και την αγανάκτηση τους για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ από την 1-1-2019 που θα ανεβάσει την ακρίβεια και στη Λέσβο στα ύψη.

Από την πλευρά τους ο βουλευτής και τα μέλη της ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ τόνισαν ότι όσον αφορά το μειωμένο ΦΠΑ, το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία, σε πρόσφατο νομοσχέδιο, για τη μόνιμη διατήρηση του και την αποσύνδεση του από το προσφυγικό, την οποία η κυβέρνηση απέρριψε χωρίς συζήτηση.

Γενικότερα τονίστηκε ότι τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τα συμφέροντα των εργαζομένων και της φτωχής αγροτιάς. Ότι δεν πρέπει να αρκεστούν στο ένα που τους δίνουν πίσω από τα δέκα που τους παίρνουν. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αστικά κόμματα υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, και ότι θα πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής στηρίζοντας και δυναμώνοντας το ΚΚΕ.

Πηγή 902.gr