Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την δημιουργία νέου Παιδικού στο Μανταμάδο και νέου Βρεφικού Τμήματος στην Αγία Παρασκευή


Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία νέου Παιδικού Σταθμού στο Μανταμάδο και νέου Βρεφικού Τμήματος στην Αγία Παρασκευή όπως ενημερώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου:


«Πιο συγκεκριμένα: σε ότι αφορά την δημιουργία νέου Παιδικού Σταθμού στον Μανταμάδο η δημοπράτηση των απαιτούμενων εργασιών που αφορούν την κτιριακή υποδομή προϋπολογισμού 185.495 χιλιάδων ευρώ είναι 19 Νοεμβρίου και εξοπλισμού 41.172 χιλιάδων ευρώ ( αφορά και της Αγίας Παρασκευής) για 12 Νοεμβρίου. Σε ότι αφορά την δημιουργία βρεφικού τμήματος στην Αγία Παρασκευή αυτό λειτουργεί στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις ενώ οι πρόσθετες κτιριακές παρεμβάσεις  προϋπολογισμού 10.296 χιλιάδων ευρώ που απαιτούνται, δημοπρατήθηκαν 31 του περασμένου Οκτωβρίου. Θυμίζουμε ότι, οι προτάσεις μας είναι χρηματοδοτούμενες από την ΕΕΤΑΑ κατά ποσόν 70.000 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσόν των 166.839 χιλιάδων ευρώ που απαιτούνται θα καλυφθεί από  πόρους του Οργανισμού μας. Ο χρόνος λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού στον Μανταμάδο είναι σε άμεση εξάρτηση από τις εκ του Νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες υλοποίησης του Προγράμματος.

Πέραν των  ανωτέρω Παιδικών θυμίζουμε ότι έχουμε εντάξει σε χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα την επισκευή του 1ου Παιδικού στην Μυτιλήνη καθώς επίσης και του Παιδικού Πλωμαρίου, οι εργολαβίες επισκευής των οποίων έχουν υπογραφεί και εντός μηνός Δεκεμβρίου αναμένουμε την εγκατάσταση των εργολάβων προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Κλείνοντας: Ο Οργανισμός  Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, με συνέπεια και συνέχεια συνεχίζει να δουλεύει εντατικά τις προσπάθειες αναβάθμισης προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ανάγκες επισκευών που υπάρχουν και στα κτήρια των Παιδικών Παμφίλων  Καλλονής και Ερεσού. Είμαστε  πανέτοιμοι για τους ανωτέρω (διαθέτουμε μελέτες κ.λ.π.), για να καταθέσουμε προτάσεις χρηματοδότησης στις αναμενόμενες προσκλήσεις των νέων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που θα αφορούν Παιδικούς Σταθμούς. Συγχρόνως προχωράμε στις απαραίτητες εκ του Νόμου ενέργειες αδειοδότησης, προκειμένου να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση δημιουργίας νέου Παιδικού Σταθμού στον Πολιχνίτο (κτήριο Μπάρου), ενώ επεμβαίνουμε άμεσα, ως έχουμε υποχρέωση, σε όποια κτηριακή ή άλλη ανάγκη προκύψει στους Παιδικούς μας, με στόχο να έχουμε κατά το δυνατόν σωστές υποδομές , για τα παιδιά του τόπου μας που φοιτούν σε αυτούς.»