Βιτσας «Οριακή η κατάσταση στην Μορια… αλλά όλα πάνε καλά»

Ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής μιλώντας στη βουλή έδωσε μια εικόνα εξωραϊσμού για τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μυτιλήνη

Ο Υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρης Βιτσας πάρα τις σκληρές εικόνες από τη Μόρια που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και τα ρεπορτάζ  για τις  τραγικές συνθήκες διαμονής μιλώντας στη βουλή έδωσε μια εικόνα εξωραϊσμού για τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μυτιλήνη.

Απαντώντας στο βουλευτή της Δημοκρατικής Δυμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου ανάφερε: «Επιμένετε στην επικοινωνιακή λέξη “κολαστήριο” της Μόριας. Αν πήγατε εκεί δεν έχετε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλιώς δεν θα μιλάγατε για κολαστήριο για ένα χώρο που είναι όλοι εμβολιασμένοι, που προσφέρονται στα παιδιά υπηρεσίες εκπαίδευσης και έχει σχολή εκμάθησης μουσικών οργάνων»



Ο κ.Παπαθεοδωρου έκανε λόγο για μαγική εικόνα από την πλευρά του υπουργού και του απάντησε:

«Ίσως πρέπει να δείτε εσείς αν ζουν μικρά παιδιά δίπλα σε φράχτη με πλαστικές σκηνές, ότι στο κέντρο βρίσκεται για ιατρική βοήθεια μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί όλες οι άλλες ομάδες έφυγαν λόγω της κακοποίησης και των βιασμών, τη μητέρα που κατασκήνωσε έξω από αστυνομικό τμήμα για να μην τις κλέψουν το παιδί. Κάνουν καταπληκτική δουλειά οι άνθρωποι εκεί, αλλά οι συνθήκες απάνθρωπες. Αν τα είχατε δει όλα αυτά δεν θα ξεκινούσατε έτσι»

Στη δευτερολογία του ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, επανέλαβε ότι υπάρχει μια οριακή κατάσταση που κυρίως έχει να κάνει με τις ροές και πρόσθεσε ότι έχουν φύγει 12.000 πρόσφυγες  από τη Μόρια στην ηπειρωτική Ελλάδα κι άλλοι 500 έχουν επιστραφεί είτε με συμφωνία ΕΕ Τουρκίας είτε με εθελοντική επιστροφή.