Αναφορά προς τον Υπ. Υποδομών από τον Χ. Αθανασίου για την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Λήμνου και Λέσβου


Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ζητώντας την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς καθώς και σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Λήμνου, κ. Δημητρίου Μαρινάκη.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς : τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη
              
Θέμα:  Αεροπορική σύνδεση των νησιών Λήμνου και Λέσβου

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας επισυνάπτω την υπ. αριθμ. 15823/02.11.2018 επιστολή του Δημάρχου Λήμνου, κ. Δημήτριο Μαρινάκη, που αφορά πρόταση αύξησης των αεροπορικών δρομολογίων μεταξύ  Λήμνου και Λέσβου, έδρα του νομού  Λέσβου όπου ανήκουν και τα δύο νησιά. Όπως σημειώνεται και στην παραπάνω επιστολή τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τη σύνδεση των δύο νησιών, κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών της Λήμνου που χρειάζεται να μετακινηθούν στο άλλο νησί, για τη διεκπεραίωση υποθέσεων τους.
 Από το 2012, οι επιδοτούμενες από το κράτος πτήσεις μεταξύ των δύο νησιών έχουν μειωθεί αρκετά φτάνοντας σήμερα η Λήμνος να συνδέεται με την πρωτεύουσα του νομού της μόνο 2 μέρες την βδομάδα με τη μία πτήση να πραγματοποιείται Κυριακή, μέρα αργίας για τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες.

Θεωρούμε, αφού λάβετε υπόψη σας και την κατάσταση στα νησιά λόγω της οικονομικής και μεταναστευτική κρίσης, η αεροπορική σύνδεση των δύο νησιών πρέπει να εξυπηρετείται με τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα, ήτοι κατά τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

 Αναφερόμενος στην επιστολή και το αίτημα της δημοτικής αρχής για αύξηση των δρομολόγιών που θα ενώνουν τα νησιά Λήμνο και Λέσβο παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις ενέργειες σας καθώς και για την εξέλιξη του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ο Βουλευτής
Χαράλαμπος ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ