Μεγάλα τα ποσοστά του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην Λέσβο- Για πρώτη φορά εκλογή αιρετού στο ΠΥΣΔΕ ΛΕΣΒΟΥ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Νιώθουμε την ανάγκη να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που στήριξαν και τίμησαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, καθώς και όλους όσοι δεν έκαναν το βήμα, αναγνωρίζουν όμως την ανάγκη ύπαρξης ενός ανυπότακτου συνδικαλιστικού κινήματος, προσηλωμένου στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και στον συνεπή αγώνα, που σαν στόχο έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών εργαζομένων και μαθητών, στη μόρφωση, στην εργασία και στη ζωή.

Η εκλογή, για πρώτη φορά, αιρετού στο ΠΥΣΔΕ ΛΕΣΒΟΥ από τις ταξικές δυνάμεις δίνει τη δυνατότητα για παρεμβάσεις με γνώμονα τις διεκδικήσεις που ακουμπούν στα πραγματικά προβλήματα και στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Αποτελεί ράπισμα στον κυβερνητικό συνδικαλισμό της συναίνεσης και της συναλλαγής που χέρι-χέρι με τη διοίκηση, υλοποιούν τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές του «εξορθολογισμού», των συγχωνεύσεων, της υποστελέχωσης, της αδιοριστίας, της ελαστικής εργασίας, της κινητικότητας που στα χρόνια της κρίσης ακολουθούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, με την καθοδήγηση της Ε.Ε. του ΟΟΣΑ και του ντόπιου κεφαλαίου.

Χάνουν τον ύπνο τους οι μαυρογιαλούροι της εκπαίδευσης που τάζουν και πλιατσικολογούν πάνω στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Οι συμψηφισμοί, η αδιαφάνεια, οι διαχωρισμοί  και τα πελατολόγια μπαίνουν στο κάδρο και στην κρίση των συναδέλφων.

Ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να δυναμώσει στην κατεύθυνση να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στο σωματείο.  Να σπάσουμε την αυτοδυναμία των «λαθροϊδεών» του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των εθνικιστικών εξάρσεων απ’ τις οποίες δεν γλιτώνουν ούτε τα ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα, μικροί μαθητές που ενώ γλίτωσαν την φωτιά του πολέμου και τη μανία της θάλασσας έπεσαν πάνω στη μανία «ευυπόληπτων»  εθνοπαλληκαράδων.

Οι συνάδελφοι είναι εδώ, είμαστε όλοι εδώ, να δώσουμε τη θέση που αρμόζει στο σωματείο στη συνείδηση του ανυποχώρητου και μαχόμενου δασκάλου, εργαζόμενου και μαθητή.

ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απεργώντας στις 14 του Νοέμβρη για:
Την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου.
Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.
Την άμεση κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, με διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών.
Μισθολόγιο αξιοπρέπειας με σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.
Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων εκπαιδευτικών.
Προάσπιση του δημόσιου κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος, με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών και ανθρώπινα όρια ηλικίας.

Aπέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την υπονομευτική στάση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 14 Νοέμβρη


Μυτιλήνη
09 Νοέμβρη 2018