Στο υπουργείο μεταφορών για τις εξετάσεις απόκτησης άδειας οδήγησης και για τους ηλικιωμένους οδηγούς στο Β. Αιγαίο


Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξενάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών


Σε συνέχεια της επιστολής που απέστειλε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στις 16 Νοεμβρίου του 2018 προς τον υπουργό Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τις άδειες οδήγησης, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξενάκης συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Μπουλμέτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, καθόσον από την 1η Οκτωβρίου δεν διενεργούνται εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης.

Έθεσε, επίσης, και τα προβλήματα που προκαλούνται σε όλα τα νησιά της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου και ιδίως στα μικρά, καθόσον μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση οι κάτοχοι άδειας οδήγησης άνω των 74 ετών, για την ανανέωση της άδειας οδήγησης υποχρεούνται να περνούν ξανά τη διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων όπως οι νέοι οδηγοί.

Ο κ. Ξενάκης υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στους πολίτες και ιδίως στον κλάδο των εκπαιδευτών, ζήτησε να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την επίλυση του θέματος.