Με μεγάλη επιτυχία ο 9ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στην Μυτιλήνη (φωτο)

45 θηλάζουσες, εγγυούλες και ταντεμομαμάδες έδωσαν το παρόν στον 9ο ταυτόχρονο πανελλαδικό θηλασμό στην πόλη της Μυτιλήνης με σύνθημα θηλασμός οπουδήποτε και οποτεδήποτε!

Το πρωί της Κυριακής, 4 Νοεμβρίου 2018, ξεκίνησε η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό στην Μυτιλήνη. Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης με τη συμμετοχή αρκετών μητέρων και ακολούθησε δημόσιος θηλασμός.

Ειδικότερα, η εκδήλωση είχε και ενημερωτικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Δεν αφορούσε μόνο τις μητέρες, αλλά και όσες γυναίκες ήθελαν να ενημερωθούν για τον θηλασμό.



Στο σημείο υπήρχαν και διάφορα κεράσματα που προσέφερε η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας στους παρευρισκομένους.

Οι μητέρες με τα μικρά τους κάθισαν στα σκαλοπάτια του Δημοτικού θεάτρου και θήλασαν δημόσια τα παιδιά τους όπως συνέβη ταυτόχρονα και σε περισσότερες από 50 πόλεις της χώρας.

Πληροφορίες που μας έρχονται από την  Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας της Λέσβου αναφέρουν ότι συνολικά παρευρέθηκαν και εγγράφηκαν στην εκδήλωση για την πόλη μας 51 θηλάζουσες μητέρες, ενώ κατά τη συμβολική διαδικασία του δημόσιου θηλασμού στις 12μ.μ., συμμετείχαν και καταμετρήθηκαν 45 μητέρες.

Φώτο:  Despoina Psarrou