ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ;;; Σκέψεις για τον εορτασμό της 8ης Νοεμβρίου

Επιστολή στο LesvosPost του αναγνώστη Ιγνάτιου Σίμου


Στις 8 Νοεμβρίου 2018 το F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής μας Αεροπορίας πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή επίδειξη κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 106ης επετείου της απελευθέρωσης της Λέσβου από τους Τούρκους. Πού είναι το παράξενο;;;

Kι όμως κάποιοι ενοχλήθηκαν.

Ο δυνατός θόρυβος τρόμαξε τα παιδιά, τα ζώα, τα πουλιά, έτσι  είπαν...Οι ίδιοι σκέφτηκαν ότι ήρθε ο...πόλεμος!! 'Ισως νόμιζαν ότι ήρθε για να βομβαρδίσει τους ίδιους!

Εμείς οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία του λεσβιακού λαού, αισθανθήκαμε ασφαλείς αναλογιζόμενοι ότι αυτή η "πολεμική μηχανή" θα είναι παρούσα για να μας προστατεύσει οπόταν χρειασθεί.

Την ίδια μέρα κάποιοι πολίτες, θέλοντας να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, κατάφεραν μέσα σε μια μέρα να φτιάξουν μια τεράστια ελληνική σημαία και με τη βοήθεια ενός γερανού να τη σηκώσουν για να κυματίσει υπερήφανα στο λεσβιακό ουρανό. Πού είναι το παράξενο;;;

Κι όμως κάποιοι ενοχλήθηκαν. Αναρωτήθηκαν γιατί να κρέμεται ένα τεράστιο πανί από ένα γερανό. Κάποιοι άλλοι, ίσως οι ίδιοι με τους προηγούμενους, θεώρησαν υποκριτικά ότι το μικρό κάθισμα στην κορυφή του γερανού πάνω από τη σημαία, είναι ασέβεια! Εμείς οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία του λεσβιακού λαού, νιώσαμε υπερήφανοι μπροστά στη θέα της μεγάλης ελληνικής σημαίας μας, το εθνικό σύμβολο που κουβαλά Σταυρό, Πατρίδα και Αίμα ηρώων μέσα της, αλλά που τόσο χλευάζεται, λοιδορείται και βεβηλώνεται τελευταία από κάθε λογής απάτριδες ανθελληνικές μειοψηφίες.

Αργότερα κάποιοι έψαλλαν υπερήφανα με δυνατή φωνή τον Εθνικό μας Ύμνο. Πού είναι το παράξενο;;;

Kι όμως κάποιοι ενοχλήθηκαν. Ουρλιάζουν τον Εθνικό Υμνο, ακούστηκαν άγριες φωνές, έτσι είπαν…

Εμείς οι υπόλοιποι, η πλειοψηφία του λεσβιακού λαού,αναλογιστήκαμε για άλλη μια φορά πως ο Εθνικός ‘Υμνος, ο «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» του Διονύσιου Σολωμού ορίζει την Ελευθερία, την Ελλάδα, την Θρησκεία, σύμφωνα με την παράδοση, την πίστη και την ιστορία του Έθνους. Δίνει νόημα στον αγώνα, στις μάχες, στις θυσίες.


Εξαίρει τους ηρωϊσμούς και θέτει οδηγό τη Χριστιανική μας Ορθόδοξη πίστη. Όμως, το πιο σημαντικό και διαχρονικό διδακτικό του μήνυμα είναι, ότι η διχόνοια αποτελεί ολέθριο κακό, ενώ η ομόνοια αποτελεί το αποτελεσματικότερο όπλο των Ελλήνων.