6 εκατομμύρια ευρώ για έργα πολιτισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου


Χριστιάνα Καλογήρου: Επιπλέον 6 εκατομμύρια ευρώ για έργα πολιτισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου


Η  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων που αφορούν:

Μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά δίκτυα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόσκληση αφορά όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2019.

Μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά δίκτυα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόσκληση αφορά τα μικρά νησιά ΟΧΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δηλαδή τον Άγιο Ευστράτιο, τη Θύμαινα, την Ικαρία, τη Λήμνο, τις Οινούσες, τους Φούρνους και τα Ψαρά. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων είναι 1η Μαρτίου 2019.

Δικαιούχος και των δύο προσκλήσεων είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ενίσχυση υποδομών και έργων τόσο για τα Κάστρα των νησιών, όσο και εκείνων που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Οι δύο αυτές προσκλήσεις που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν και άλλα έργα πολιτισμού στα νησιά μας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Τα έργα αυτά αναμφισβήτητα θα αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών και τουριστών, συμβάλλοντας στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων και το εισόδημά τους».