«ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ ’68»- Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσεί-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade

την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 


Το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη-Teriade σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο στο Παρίσι την Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος σας προσκαλεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στις 18.30μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του Μουσείου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας  «ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ ’68 ».

Αυτή η έκθεση 43 φωτογραφιών, του Φιλίπ Γκρα αποτελεί μια μαρτυρία των γεγονότων του Μάη1968 στη Γαλλία, η οποία άλλοτε πηγάζει από την Ιστορία κι άλλοτε από τον μύθο. Στη διάρκεια των γνωστών διαδηλώσεων στο Παρίσι υπήρξαν πολλοί φωτογράφοι στην πρώτη γραμμή. Ο Φιλίπ Γκρα είναι απ’ αυτούς τους φωτογράφους που αποτυπώνουν, πέρα από τη στιγμή και τη χειρονομία, το σύμβολο και το νόημα εκείνης της περιόδου των καινοτομιών και των αμφισβητήσεων.

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Φιλίπ Γκρα ξεχωρίζει από κάθε ήδη γνωστή τεκμηρίωση, καταρχήν για την καλλιτεχνική αξία των φωτογραφιών κι έπειτα για το βλέμμα του που κρατάει μια ισορροπία ανάμεσα στην ενσυναίσθηση και την αποστασιοποίηση πάνω στα αποτυπωμένα στιγμιότυπα.

Η έκθεση συνοδεύεται από μια σειρά δύο ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Μάιος ’68, μια παράξενη άνοιξη», που πραγματοποίησε ο ιστορικός και κινηματογραφιστής Ντομινίκ Μπο, που παρουσιάζουν κυρίως μαρτυρίες πρωταγωνιστών από τον κόσμο της πολιτικής, των κομμάτων, της δημόσιας διοίκησης, των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο Διευθυντής του Μουσείου

Κ. Μανιατόπουλος