Λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης την 8η Νοεμβρίου, παρουσία του ΠτΔ-Όλο το πρόγραμμα

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και υπουργών θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 08/11/18 οι εκδηλώσεις για την 106η επέτειο απελευθέρωσης της Μυτιλήνης από τον Τούρκικο ζυγό.


Επίδειξη από την ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ» της Πολεμικής Αεροπορίας, και παρέλαση από άγημα της προεδρικής φρουράς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το πρόγραμμα στα πλαίσια του εορτασμού και των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 106 χρόνων από την απελευθέρωση της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Π.Α την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 στις 13:00 το μεσημέρι θα γίνουν επιδείξεις από την Ομάδα Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» παρουσία υπουργών της κυβέρνησης αλλά και του ΠτΔ Προκόπη ΠαυλόπουλουΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΟΥ 8ΗΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1912
ΠΕΜΠΤΗ  8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΩΡΑ 7.00 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της πόλης. ΩΡΑ 7.30 : Η Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ θα παιανίζει, κατά μήκος των οδών της πόλης της Μυτιλήνης, θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ 8.00 : Μεταφορά με πομπή της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο Φρούριο της πόλης, με τη συμμετοχή τιμητικού Στρατιωτικού Αποσπάσματος. Όταν η πομπή φθάσει εμπρός στο ξενοδοχείο «Γαλάζια Θάλασσα», ο Δήμαρχος Λέσβου θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη, ελευθερωτή της πόλης. Μετά την κατάθεση στεφάνου, θα συνεχιστεί η πορεία προς το Φρούριο, όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Σημαίας. Την πομπή στην οποία θα προηγείται ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα συνοδεύουν οι Αρχές της πόλης, οι εν ενεργεία και Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Πρόεδροι και Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και Οργανισμών, οι Δ/ντές Τραπεζών, οι Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, οι Επιστημονικοί και λοιποί Σύλλογοι και τα Σωματεία της πόλης.

ΩΡΑ 10.30 : Επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου – Απόδοση Τιμών. Επίσημη δοξολογία και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δρ. Ευστράτιο Αναγνώστου.

ΩΡΑ 11.05 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο Πεσόντων στη θέση «Κιόσκι» και κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο. Ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

ΩΡΑ 11.45 : Θα πραγματοποιηθεί στην Προκυμαία παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των αναγνωρισμένων Εθελοντικών Οργανώσεων, Τιμητικού Αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής φρουράς, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής καθ όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

ΩΡΑ 13.00 Πέρας παρελάσεως

ΩΡΑ 17.00 : Υποστολή της σημαίας, με συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή της 7ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 8ης Νοεμβρίου 2018.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Αρχαιολογικών Μνημείων, καθώς και των αγκυροβολημένων στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες της 7ης και 8ης Νοεμβρίου 2018.

Πτήση αεροσκάφους F – 16 της Ομάδας Επίδειξης «Ζεύς» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τελετάρχες ορίζονται η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Γιαννούλα Καλογερούδη και ο υπάλληλος του Δήμου Λέσβου κ. Χατζημαλλής Αργύρης.

Ο Δήμαρχος Λέσβου
Σπύρος Γαληνός