Μπροστά σε 100 περίπου άτομα στο επιμελητήριο Λέσβου… υποσχέθηκε ανάπτυξη στην μεταμνημονιακή εποχή ο Ε. Τσακαλώτος (PICS, VID)


Σε μια κατάμεστη αίθουσα 100 περίπου ατόμων μίλησε χτες το απόγευμα ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος 


Λίγο πριν την ομιλία του ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση με στελέχη του επιμελητηρίου Λέσβου και του εμπορικού συλλόγου όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεσμεύτηκε να παραμείνουν και το 2019 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ενώ δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου καθώς δεν είναι αρμοδιότητα του



Ο κος Τσακαλώτος επισκέφτηκε και το ΔΕΙΝΟΘΗΡΙΟ του ΓΑΒΑΘΑ στην διπλανή αίθουσα εκδηλώσεων του επιμελητηρίου όπου έγινε ξενάγηση από τον καθ. Νικο Ζουρο πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO



Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας όλων των παραγωγικών φορέων και της αυτοδιοίκησης, ώστε η έξοδος από τα μνημόνια να συνοδευτεί με ένα καινούργιο αναπτυξιακό μοντέλο, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας χτες το απόγευμα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.



«Κάναμε συμβιβασμούς αλλά είχαμε στρατηγική» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο και συνέχισε: «Καταφέραμε να φτάσουμε σήμερα να μιλάμε για ανάπτυξη, να διαπραγματευόμαστε επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας καθώς και επαναφορά του κατώτατου μισθού».



Μιλώντας για την οικονομία τόνισε πως ο φετινός είναι ο πρώτος επεκτατικός προϋπολογισμός σε μια στιγμή που οι εξαγωγές αυξάνονται. «Ενισχύουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα φιγουράρουν πια σε υψηλές θέσεις στο εξωτερικό γιατί οικονομία δεν είναι μόνο τουρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ε. Τσακαλώτος.



«Εκτός από τα σημαντικά ζητήματα της οικονομίας, χτίζουμε ένα κοινωνικό κράτος και ενισχύουμε το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας», είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο υπ. Οικονομικών, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την απαραίτητη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Με πληροφορίες: ΕΡΤ